Glamour met een knipoog

Prinses Leonor eindelijk weer op chic voor bijzonder evenement

Een bijzondere dag voor prinses Leonor: de Spaanse prinses werd benoemd tot ereburgemeester van de stad Oviedo én kreeg de Medaille van Asturië overhandigd. Voor die gelegenheid liet ze haar militaire uniforms eindelijk weer eens in de kast hangen.

Prinses Leonor verruilt haar militaire uniforms voor een galalook

Prinses Leonor is momenteel ontzettend druk met haar opleiding aan de Militaire Marine Academie. Gelukkig kon ze een dagje vrij krijgen, want op donderdag stonden er een aantal evenementen op de planning. De oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia ontving een bijzondere onderscheiding én bezocht een concert met het hele gezin.

Ereburgemeester

Sinds de troonsbestijging van haar vader draagt kroonprinses Leonor de titel Prinses van Asturië en nu ze 18 is, komt daar een nieuwe titel bij. Op het stadhuis van Oviedo (een plaats in Asturië) werd de prinses benoemd tot ereburgemeester.

In haar eerste toespraak als ereburgemeester vertelde ze over de bijzondere rol die de regio in haar leven heeft. "Als kind ging ik al vaak met mijn ouders naar Asturië. Mijn familie daar is heel Asturisch — u begrijpt vast wat ik bedoel. Al op jonge leeftijd ontdekte ik de bossen in het oosten en maakte ik lange wandelingen tussen de eiken en kastanjebomen, die een dierbaar deel van mijn jeugd zijn geworden," begon ze haar toespraak.

"Asturië draag ik in mijn hart. Het zal altijd mijn geliefde land zijn, de plek die mijn titel als prinses zijn naam geeft en daarmee mijn rol als dienaar van Spanje. Het is ook het land van mijn moeders familie,” vervolgde ze. "In mijn eerste toespraak in Oviedo in 2019 zei ik het al: ik heb Asturisch bloed."

Ereburgemeester Leonor geeft haar toespraak (Beeld: NL Beeld)

Tja, en wat is een (ere)burgemeester nou zonder medaille? Later op de dag ontving de prinses ook de Medaille van Asturië, de hoogste onderscheiding op regionaal niveau. Waarom daar twee mensen aan te pas kwamen is voor ons ook een raadsel, maar het is in ieder geval een hele eer.

Leonor ontvangt de Medaille van Asturië (Beeld: NL Beeld)

De prinses draagt overigens een mintgroen broekpak van Piedro del Hierro. Heel wat anders dan het marine-uniform waarin we haar de afgelopen tijd vooral zagen verschijnen!

Avondprogramma

Later op de dag stond er nog een bijzonder evenement op de planning: een concert voorafgaand aan de Prinses van Asturië Awards. Leonor kleedde zich om en verscheen samen met haar ouders en zusje Sofía bij het muzikale evenement. De awardshow zelf, een prestigieus event vernoemd naar Leonors koninklijke titel, vindt vanavond plaats.

Prinses Leonor en koningin Letizia (Beeld: NL Beeld)

Het koninklijke gezin stemde de outfits goed op elkaar af met een duidelijk thema: donkere tinten! Leonor draagt een gebloemde rok van Philosophy di Lorenzo Serafini, samen met zwart truitje uit haar moeders kast. Letizia zelf koos voor een japon van Roland Mouret gecombineerd met gouden clutch en pumps van Magrit, en prinses Sofía ging voor een zwarte jurk van Zara.

Het koninklijke gezin arriveert bij het concert (Beeld: NL Beeld)

Prinses van Asturië Awards

De Prinses van Asturië Awards zijn een jaarlijks terugkerend evenement van de Prinses van Asturië stichting. Hier worden mensen en organisaties die iets bijzonders hebben gedaan in de wereld van wetenschap, cultuur, sport en sociale projecten geëerd.

Aangezien de prijsuitreiking naar haar vernoemd is, zal Leonor ook degene zijn die traditiegetrouw een aantal prijzen uitreikt. Wij zijn nu al benieuwd in welk glamoureuze lookje ze dat vanavond zal gaan doen!

Royalty
  • Vanidades UFO No More, Blauw Bloed
  • NL Beeld