slogan

Man Salma Hayek schenkt €100 miljoen voor herbouw Notre-Dame

::

Gisteren rond 19:00 brak er een afschuwelijke brand uit in de Notre-Dame in Parijs. Er is ontzettend veel schade aan de kathedraal, maar toch wordt het iconische herbouwd. Salma Hayek's man, de Franse miljardair François-Henri Pinault, schenkt alvast €100 miljoen.

LEES OOK: Royals reageren aangedaan op brand Notre Dame

Hoewel de brand gisteren rond de avonduren pas ontstond, is er nu al onwijs veel geld opgehaald voor de wederopbouw. Zo schenkt François-Henri al €100 miljoen en zijn er al meer dan vijftig acties opgezet om geld binnen te halen. 

Kering

François-Henri is onder meer bekend als topman van het luxebedrijf Kering. Dat bedrijf heeft onder andere de merken Gucci en Yves Saint Laurent in bezit. François-Henri laat in een verklaring weten dat het geld voor de verbouwing wordt betaald via Groupe Artémis: de investeringsmaatschappij van de familie Pinault. Binnen een paar dagen zullen er vast nog meer schenkingen gedaan worden door celebs.

Hoe erg de schade aan de Notre-Dame precies is, wat er allemaal gerenoveerd moet worden en hoeveel geld daarvoor nodig zal zijn is nog niet bekend, maar dat de kerk ernstig verwoest is staat vast.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kostas Kofinas (@kostas_kofinas) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door www.Katholische-Apologetik.de (@katholischeapologetik) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Travel Lover 🇸🇬🔜🇺🇸 (@travel_cj_) op

BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM