slogan

Waarom vet wél goed voor je is

::

Hoe belangrijk het is om de juiste vetten binnen te krijgen, is met de kennis van tegenwoordig wel duidelijk.

Het is wel verstandig om bewust te zijn van de hoeveelheid vet en het soort vet dat je eet. Je hebt natuurlijk verzadigde vetten en onverzadigde vetten en zo veel mogelijk van die laatste soort is een absolute go. Het zit onder andere in noten, zaden, olijven, avocado, vette vis en plantaardige oliën.

Laten die laatsten volop zitten in de nieuwe Becel Biologisch. Deze margarine is gemaakt met koolzaad-, zonnebloem- en palmolie, afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. Bovendien is de spread ook nog 100% plantaardig

Hoe wordt die margarine verder eigenlijk gemaakt?

First things first: er zitten geen conserveermiddelen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen in. De plantaardige oliën worden in de fabriek gemengd met verwarmde palmolie. Daarna wordt er een beetje citroenzuur aan toegevoegd om de oliën vers te houden en een neutrale smaak te geven. Verder worden er natuurlijke aroma’s toegevoegd (’t moet natuurlijk ook nog heel lekker smaken) en geconcentreerd wortelsap voor de mooie kleur en provitamine A. Becel wordt verrijkt met vitamine A & D uit plantaardige bronnen en vitamine E is van nature aanwezig in de plantaardige oliën. Simpeler dan je dacht, nietwaar?

Wij zeggen: wees dus vooral niet bang voor een beetje vet, wat Hollywood je ook vertelt.

ADVERTORIAL | De producten van Becel zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Meer over Becel Biologisch kun je vinden op de website van Becel.