Zweedse royals shinen bij tweede ronde Nobels

Nieuwe ronde, nieuwe kansen: koningin Silvia en haar dochters hebben een nieuwe lichting tiara's opgepoetst en baljaponnen gestreken.

Omdat de Zweden reuze trots zijn op 'hun' Nobel laureaten, halen ze alles uit dit tiaramoment door ze na de uitreiking en het banket van gisteravond vanavond op een paleisdiner te trakteren.

De laureaten moeten door de straten van Stockholm kunnen rollen na zoveel culinaire pracht en praal. Maar een vorkje prikken ten paleize is natuurlijk zo uniek, dat niemand zich het koningsdiner laat ontglippen.

De Zweedse royals zagen er weer prachtig uit en leken zich in poederachtige tinten op elkaar te hebben afgestemd. Koningin Silvia had voor het diner de Leuchtenburg parure met saffieren uit de schatkamer laten halen. Dit was een geschenk van Napoleon aan zijn stiefschoondochter prinses Augusta, die de parure weer gaf aan haar dochter, koningin Josefina van Zweden.

Kroonprinses Victoria droeg een lila midzomernachtdroom met bloemen van Camilla Thulin en – heel toepasselijk – de Lauwerkrans Tiara uit 1905. Ze erfde hem in 2013 van haar tante, prinses Lilian.  

Prinses Sofia droeg een eenvoudige groene japon en de koninklijke juwelier had duidelijk gezwoegd om vandaag haar trouwtiara om te toveren in zijn originele staat, door de parels van gisteren te vervangen met de smaragden die bij de tiara horen.

Prinses Madeleine was in het oudroze en droeg de Modern Fringe tiara. Dit was een cadeautje van koning Carl Gustaf aan Silvia in de jaren tachtig. Na hem talloze keren aan Madeleine te hebben geleend, besloten de koning en koningin de tiara in 2013 als huwelijksgeschenk aan hun jongste dochter te schenken.

LEES MEER Kroonprinses Victoria vorstelijk bij de Nobelprijzen 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws