Geen kroon maar een haarnetje

Geen kroon, maar een haarnetje, het kan je als royal zomaar overkomen. Het ene moment arriveer je nog in stijl en word j...

Geen kroon, maar een haarnetje, het kan je als royal zomaar overkomen. Het ene moment arriveer je nog in stijl en word je met alle egards ontvangen. En even later word je onverbiddelijk door een doodordinaire burger in een papieren jas gehesen. Verdwijnen de Louboutins onder plastic hoezen. En dient het koninklijke hoofd te worden afgedekt met een haarnetje. Want we houden van onze royals, maar hebben liever geen koninklijke haren in het eten. Dus kleedde kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen zich gedwee om tijdens een werkbezoek aan Kulinaris in Oppegard. En ze is de enige niet die voor de bijl ging.

Die kroon hoed staat ons allemaal

© Nigel Roddis / Getty Images © Nigel Roddis / Getty Images

Prins Charles bezocht kaasmakerij Wenslydale Creamery waar hij hartstochtelijk in een kaas mocht peuren. Zijne Koninklijke Hoogheid bleef een haarnetje bespaard, maar moest wel aan de wegwerphoed. Met verder een witte jas en speciaal voor hem nieuwe laarzen, waarmee hij ook nog eens door een ontsmettingsbak moest. En de prins maar grapjes maken dat in de lekkerste kaas ’toch echt een flinke portie schimmel hoort te zitten’.

Máxima kan zelfs een haarnetje hebben

© Koninklijk Huis / Facebook © Koninklijk Huis / Facebook

Onuitstaanbaar, zelfs een turkoois haarnetje staat Máxima nog prachtig. Bij een bezoek aan CampinaFriesland in Workum moest ze haar haar hoge hakken verruilen voor beschermende schoenen. Het haarnetje en de witte jas maakten het plaatje compleet. Zo voldeed ze volledig aan de veiligheids- en hygiëne-eisen van de fabriek. En in de categorie ‘Elk nadeel heeft een voordeel’: haar glimmende rode broekrok was ook meteen bijna niet meer te zien!

Variatie op het haarnetje: de helm

© Arthur Edwards / Getty Images © Arthur Edwards / Getty Images

Hertogin Kate denkt er duidelijk het hare van: ‘Heb ik voor helmhaar net drie uur bij de kapper gezeten voor mijn trademark glossy pijpenkrullen?!’ Ze bezoekt hier met prins William en kroonprinses Mary van Denemarken een Unicef Emergency Supply Centre in Kopenhagen. Veiligheidshelmen waren verplicht in verband met de hoge stellingen en de veiligheid. Het was vermoedelijk een van de weinige gelegenheden waarop William blij was met mijn snel oprukkende haarlijn. Ook Mary lijkt ons niet verrukt van haar look, maar vooruit: voor Volk en Vaderland, nietwaar?

Laatste nieuws