Deze unieke trouwtradities mogen niet ontbreken op jouw speciale dag

Out with the old, in with the new!

Tradities worden (on)bewust vaak nog bij veel dingen betrokken, en dan met name wanneer het aankomt op bruiloften. Maar wie zegt dat jij niet op je eigen manier tradities kan creëren op jouw speciale dag? Precies: out with the old and in with the new. Wij geven je vijf manieren zodat jij jouw bruiloft traditioneel maakt op je eigen manier. 

Huisdieren

Wil jij op de meest speciale dag van je leven, écht iedereen betrekken? Vergeet dan ook zeker niet je trouwe viervoeter – mits je die hebt, natuurlijk. Tover jouw schattige hondje bijvoorbeeld om in een ringdrager. Specialer kan bijna niet! Het is natuurlijk superleuk om huisje en boompje te hebben, maar vergeet jullie beestje zeker niet. Daarnaast is de kans ook nog eens groot dat je huisdier de show steelt op elke trouwfoto, ha! Wie wil dat nou niet?

Mix en match

Vaak wordt het vrijgezellenfeest apart georganiseerd voor de bruid en de bruidegom. Maar waarom? Des te leuker is het om jullie vrijgezellenfeest samen te vieren. Het spreekwoord luidt immers niet zomaar: ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Omring je met de mensen waar je het meest om geeft en waarvan je weet dat zij jouw dag nóg een stukje specialer maken.

Touch of colour

Maagdelijk wit zien we langzaamaan verdwijnen uit het ‘bruidsbeeld’. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker een touch of colour voorbijkomen in bruidsjurken. Hoog tijd om als aanstaande bruid wellicht een kleurtje te verwerken in je bruidsjurk, mocht je de traditie willen verbreken. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt in de jurk waar jij het ja-woord in gaat geven. Wit of niet, ga voor de jurk die jou een prettig gevoel geeft!

Vrij van telefoons

Nu we in een tijd leven waarin telefoons bijna aan onze handen zitten vastgeplakt, des te leuker is het om je bruiloft geheel zonder telefoons te vieren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je gasten hun telefoon uitzetten of inleveren vóór de ceremonie, zodat jij de volledige aandacht krijgt.

Maak plaats voor overleden dierbaren

Natuurlijk zijn er ook mensen die er helaas niet meer bij kunnen zijn op jouw grote en speciale dag. Maar: uit het oog en niet uit het hart. Maak daarom een speciaal plekje voor je overleden dierbaren, zodat ze er toch nog een beetje bij kunnen zijn. Ondanks dat deze mensen er fysiek niet meer bij kunnen zijn, wordt het gevoel van liefde en veiligheid alleen maar sterker als je ze een plekje geeft tijdens de ceremonie.

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws