Schaal met paaseitjes nog niet leeg? Dit kun je ermee maken!

Heb je nog chocolade overgehouden van de Paasdagen? Respect! Maar wat moet je er nu mee? We zetten drie gemakkelijke recepten voor je op een rij.

Heb je nog chocolade over van de Paasdagen? Respect! Maar wat moet je er nu mee? We zetten drie gemakkelijke recepten voor je op een rij. 

LEES OOK: Smullen: geheim recept van pannenkoeken om thuis op te smikkelen

Chocoladefondue: lekker dippen! 

Om een goede hoeveelheid chocoladefondue te maken, heb je minstens 400 gram chocolade nodig. Dus als je écht veel eitjes over hebt, is dit recept de perfecte oplossing. Nog wat fruit en koekassorti erbij en de pret kan beginnen.

Benodigdheden: 

– 100 ml slagroom

– Fruit naar keuze (naast aardbeien zijn banaan en kiwi erg lekker met chocolade)

– marshmallows, lange vingers en/of wafels in kleine stukjes

Hoe maak je het? 

Simpel: smelt de chocolade in een fondueset en wacht to het geheel glad is. Máár, als je geen chocoladefondueset hebt, kun je de chocolade ook au bain-marie smelten en op die manier alsnog genieten van een heerlijke chocoladetraktatie. 

Classic Chocolate chip cookies

Wat is er lekkerder dan een zelfgemaakt chocolate chip cookie. Deze klassieker is eigenlijk altijd goed en je hebt er slechts 100 gram chocolade voor nodig. 

Benodigdheden: 

– 175 gram boter

– 1 ei

– 50 gram suiker

– 100 gram lichtbruine basterdsuiker

– 1 tl vanille-extract

– 180 gram bloem

– 0,5 tl baksoda

– 0,24 tl zout

– 100 gram gehakte chocolade-eitjes (tip: mix puur, melk en wit!)

Hoe maak je het? 

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 °C. Terwijl de oven opwarmt smelt je de boter op een laag vuurtje. Daarna klop je je ei met de suiker, zout en vanille-extract. Bij dit mengel giet je de gesmolten boter. In een andere, grote kom meng je bloem, baksoda en de chocoladebrokjes. In dit mengsel maak je vervolgens een kuil, waarin je de natte ingrediënten giet. Meng dit geheel vervolgens tot een stevig beslag.

Op een met bakpapier beklede bakplaat leg je vervolgens met een theelepel bolletjes deeg neer. Deze bakplaat leg je 30 minuten in de vriezer waarna je de koekjes nog 8 tot 10 minuten bakt in de voorverwarmde oven. Let op: de koekjes zijn gaar als de buitenkant hard is, maar de binnenkant nog een beetje zacht en smeuïg. Als je dat punt hebt bereikt, laat je de koekjes nog even afkoelen en daarna is het smullen geblazen! 

Eggtastic paasei-brownies

Smeuïge brownies met hele paaseitjes erin gebakken van Laura's Bakery. Perfect om te delen, waardoor je uiteindelijk een stuk minder paaseitjes naar binnen werkt dan wanneer die pot nog een week binnen handbereik op de eettafel staat! 

Benodigdheden:

(voor een vorm van 20×20 waaruit je ongeveer 16 stukjes brownie haalt) 

– 60 gram boter

– 150 gram suiker

– 75 gram donkerbruine basterdsuiker

– 125 gram pure chocolade

– 1 el stroop (pannenkoekenstroop is voldoende)

– 2 eieren

– 1 tl vanille-extract

– 100 gram bloem

– 20 gram cacaopoeder

– 1 tl bakpoeder

– 250 gram paaseitjes in smaken naar keuze

Hoe maak je het? 

Verwarm in een pannetje de boter, suiker, basterdsuiker, chocolade (niet de paaseitjes!) en stroop op een laag vuurtje. Blijf het geheel roeren tot de boter en de chocolade helemaal gesmolten zijn en er een gladde massa overblijft. Laat dit afkoelen tot het mengsel lauw is en besteed deze tijd alvast aan het verwijderen van de folie van de paaseitjes. Klop daarna in een kom je eieren met het vanille-extract tot een luchtig geheel en voeg het chocolademengsel, dat nu op kamertemperatuur is, hieraan toe. Mix dit op de laagste stand van je mixer tot een egaal mengsel. Voeg daarna de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en gebruik een spatel om het geheel nogmaals te mengen. Nu is het tijd om het beslag in een met bakpapier beklede vorm te gieten en de paaseitjes erover te verdelen. Druk ze hierbij een klein beetje in het beslag en bak vervolgens de brownies in 25 minuten op 190 graden gaar. 

 

BRON: ZE, 24KITCHEN, LAURA'S BAKERY, BEELD: ISTOCK, UNSPLASH

Laatste nieuws