Prins Constantijn pleit voor meer vrouwen in het bedrijfsleven

En hij weigert nog een panel met alleen mannen bij te wonen.

Lees ook

Prins Constantijn neemt het op voor de werkende vrouw! Dat deed hij tijdens een interview met Het Financieele Dagblad. Hij weigerde zelfs om nooit meer in een panel te zitten waar geen vrouw bij aanwezig is.

LEES OOK: Prins Constantijn wil meer ambitie (én meer geld)

Laten we eerlijk zijn, iedereen weet hoe het er aan toe gaat op de werkvloer qua mannen en vrouwen. Vrouwen krijgen minder betaald, maar worden ook minder serieus genomen in veel opzichten.

Start-up

Prins Constantijn werkt als ambassadeur voor StartupDelta en zet zich in voor start-ups. Daarmee wil hij beginnende Nederlandse bedrijven ondersteunen in hun groei. Hij merkt dat er veel start-ups zijn die zonder vrouwen werken.

'Voor een investeerder moet het toch een rode vlag zijn als er alleen mannen in een managementteam zitten', vertelt hij. Volgens hem is het alleen maar in het nadeel van het bedrijf als ze niet mengen met vrouwen. Hij denkt dat het vrouwelijk gebrek bij bedrijven te maken heeft met 'onbewuste vooroordelen over vrouwelijke ondernemers'. 

Cijfers

Niet alleen prins Constantijn denkt er zo over. Vorig jaar heeft de Vrije Universiteit van Amsterdam een onderzoek gedaan naar investeringsfondsen. Uit dat onderzoek bleek dat al die fondsen het grootste deel van hun geld in start-ups van mannen steken. 1,6% gaat maar naar bedrijven waarin vrouwen de leiding hebben en dat is wel heel weinig. Omdat dit absurt weinig is heeft prins Constantijn misschien wel een goede oplossing. 'Je kunt bijvoorbeeld wegblijven uit een investeringscommissie waar geen vrouwen in zitten.' 

BRON: HET FINANCIEELE DAGBLAD, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook