Zó vieren de Queen en Philip hun platina huwelijk

Zelfs Windsors assorti zitten met klamme handen bij de brievenbus in de hoop op een uitnodiging voor Het Diner.

Op 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Reden voor een feestje? Nou, en petit comité dan.

De Queen – liefhebbend 'Cabbage' genoemd door haar echtgenoot – en Philip willen geen groot feest. Ze zijn allebei al een dagje ouder en de festiviteiten rond hun gouden en diamanten huwelijk zijn moeilijk te overtreffen.

Bovendien hebben ze allebei het afgelopen jaar dierbare vrienden verloren. Elizabeth moest afscheid nemen van Elizabeth Longman en haar geliefde nicht Margaret Rhodes, naast prins Philips nicht gravin Mountbatten. De prins verloor zijn voormalig privésecretaris Brian McGrath en royal archivaris Anne Griffiths op wie hij erg gesteld was.

De openbare viering blijft daarom beperkt tot een herdenkingsmunt, een nieuwe biografie van het stel en een muziekstuk. Componist Olga Thomas-Bosovskaya heeft ‘Royal Platinum Love Song’ geschreven, waarvan de opbrengst naar een van de goede doelen van Elizabeth en Philip gaat.

Privé geven de Royal Platina's een diner voor een zeer select gezelschap van hun beste vrienden en dierbaarste familieleden. De uitnodiging hiervoor is de meest felbegeerde van het jaar.   

 

Foto's © ANP   

Laatste nieuws