Queen in de rouw om haar beste vriendin

Verdrietige dagen voor koningin Elizabeth van Engeland. Haar nichtje én beste vriendin Margaret Rhodes is overled...

Lees ook

Verdrietige dagen voor koningin Elizabeth van Engeland. Haar nichtje én beste vriendin Margaret Rhodes is overleden. De Queen bezocht haar eerder deze maand nog in haar huis in Windsor.

Margaret was de jongste dochter van de 16de Lord Elphinstone en zijn vrouw, lady Mary Bowes-Lyon. De zus van Mary heette Elizabeth en was de moeder van de huidige Queen. Elizabeth en Margaret groeiden samen op en zijn hun hele leven close gebleven. Kwieke Margaret verscheen in een aantal documentaires over Hare Majesteit en was soms de officieuze spreekbuis voor de koningin, die zelf nooit interviews geeft.

Vaak zagen ze elkaar op zondag, na de kerk, als de Queen op Windsor Castle was. Margaret vergezelde Elizabeth ook vaak tijdens haar zomervakanties op Balmoral. Hoewel een woordvoerder van  Buckingham Palace meldt dat het een privézaak is, zegt een hofinsider dat de koningin erg verdrietig is dat ze haar beste vriendin moet missen en dat ook de familie Rhodes erg van slag is. Margaret overleed na een kort ziekbed, op 91-jarige leeftijd.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Chris Radburn / PA Images

Laatste nieuws

Zie ook