Koningin Máxima praat over zakgeld van prinsessen

Deze Prinsjesdag had niemand het over de outfits van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maar ging het ee...

Lees ook

Deze Prinsjesdag had niemand het over de outfits van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maar ging het een keertje over echt over de inhoud. Veel mensen vielen over de enorme toelage die prinses Amalia vanaf haar achttiende krijgt: 1,5 miljoen euro per jaar. Máxima gaat een dialoog niet uit de weg en sprak over de prinsesjes en hoe zij omgaan met geld. 

Prinses Amalia heeft geen verkeerd vooruitzicht als het op geld aankomt, maar dat betekent niet dat ze haar huidige zakgeld roekeloos uitgeeft. Koningin Máxima onthult in een exclusief interview met Het Haarlemse Straatjournaal dat ze het als ouders belangrijk vinden dat hun dochters de waarde van geld leren kennen. De royal sprak met verkoper Evert van den Brink over hoe kinderen kunnen leren met geld om te gaan. 

De drie prinsesjes krijgen zakgeld sinds hun zesde en zijn flink aan het sparen. “Soms zeggen ze: ‘Mam, dit wil ik echt hebben.’ En dan zeg ik: ‘Ja, dat zou je van je geld kunnen kopen.’ Dan is het: ‘Oh, ik heb het toch niet nodig'”, vertelt Máxima. Ook brengt ze haar dochters bij dat ze zoveel mogelijk gebruik moeten maken van WiFi op hun telefoon, om ze bewust te maken van de kosten van het gebruik. 

Máxima heeft ook al van jongs af aan geleerd om met geld om te gaan. Zakgeld kreeg ze niet, maar ze kreeg wel geld als ze een plan had en daarvoor een begroting maakte. “Daardoor heb ik vroeg leren budgetteren”, aldus de koningin. 

Lees ook:

Beeld: ANP | Bron: nos.nl

Laatste nieuws

Zie ook