Margarita Gate 2: 6 maanden cel geëist tegen juwelendief

Het Openbaar Ministerie eiste donderdagmiddag zes maanden celstraf tegen Joey M., een 21-jarige inbreker en verdachte va...

Het Openbaar Ministerie eiste donderdagmiddag zes maanden celstraf tegen Joey M., een 21-jarige inbreker en verdachte van de juwelenroof bij prinses Margarita. Ook moet, aldus Show.nl, Joey M. de waarde van de juwelen (bijna 45.000 euro) terugbetalen.

Eind december werden de juwelen uit de villa van prinses Margarita meegenomen. Joey – die zich beroept op zijn zwijgrecht – zou de villa op koninklijk landgoed De Horsten in Wassenaar binnengedrongen zijn via een raam. Bekijk de video voor meer details:

De roof

Bij het breken van het ruitje was de 21-jarige inbreker alleen niet erg handig en bezeerde zich. De politie kwam hem namelijk op het spoor via DNA-onderzoek, omdat hij bloed had achtergelaten. De buit bestond uit tientallen ringen en hangers die in een kledingkast van de prinses lagen.

Prinses Margarita woont met haar man Tjalling ten Cate (openingsbeeld) en hun twee kinderen Julia en Paola op de Horsten in Wassenaar, waar ook villa Eikenhorst, het woonverblijf van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, staat.

Laatste nieuws