18 dingen die je nog niet wist over American Beauty

Wie heeft 'American Beauty' niét gezien? De film stamt uit 1999, maar blijft leuk. Met vijf Oscars is het één van de bes...

Wie heeft ‘American Beauty’ niét gezien? De film stamt uit 1999, maar blijft leuk. Met vijf Oscars is het één van de beste films van de afgelopen decennia! ‘American Beauty’ komt vanavond op tv en daarom zet Beau Monde achttien feitjes die je nog niet wist over de film op een rij!

1. De scène waarin Lester (Kevin Spacey) ‘American Woman’ zingt is volledig geïmproviseerd.


2. Annette Bening kroop in de huid van haar rol Carolyn Burnham als de camera’s uit waren. “Annette veranderde in een soort Stepford wife en praatte als Carolyn. Het was hilarisch, maar ook een beetje eng,” onthulde Kevin Spacey in Playboy.
3.  De buik en de hand op de filmposter zijn niet van actrice Mena Suvari, maar van model Chloe Hunter.
4. Thora Burch (Jane Burnham) was slechts zeventien jaar toen zij in de film speelde. Ze moest toestemming krijgen van haar ouders voor de scène waarin ze topless te zien is. “Het klopte met het verhaal”, vertelde Thora aan The Berkshire Eagle. “Maar sommige mensen vonden het te ver gaan”.
5. Kirsten Dunst werd gevraagd voor de rol van Angela, maar heeft deze afgewezen. “Ik was pas 15 jaar oud en ik wilde Kevin Spacey niet zoenen en ik wilde ook niet naakt op rozenblaadjes liggen,” verklaart de actrice aan BCC Five Live.
6. Jake Gyllenhaal heeft auditie gedaan voor de rol van Ricky Fitts.
7. Alan Ball, schrijver van de film, zei in zijn Oscar-speech dat hij op het idee van de film kwam toen hij een papieren zak door de lucht zag vliegen.
8. Helen Hunt en Holly Hunter hadden de rol van Carolyn Burnham kunnen spelen.
9. Lester klaagt in een scène tegen zijn vrouw Carolyn dat er geen James Bond-marathon op tv is. Sam Mendes, de regisseur van ‘American Beauty’, heeft daarna de James Bond-films ‘Skyfall’ en ‘Spectre’ geregisseerd.
10. In het script staat dat Lester de asperges op de grond gooit, maar Kevin Spacey besloot om het eten tegen de muur te gooien. De reacties van Annette Bening en Thora Birch zijn oprecht en niet gespeeld.


11. ‘American Beauty’ is de naam van een roos. De bloem staat bekend om zijn mooie rozenblaadjes, maar rot vaak weg bij de wortel.
12. De acteurs rookten geen echte wiet in de scènes, maar sigaretten met honingtabak.
13. Jessica Biel was gecast voor de rol van Jane, maar kon uiteindelijk niet door opnames voor ‘7th Heaven’.
14. Annette Bening en Kevin Spacey waren de eerste keuzes van Sam Mendes.
15. De rol van Lester is ook aangeboden aan Tom Hanks en Chevy Chase.
16. De scène waarin Carolyn een breakdown krijgt omdat ze een huis niet verkocht krijgt is in één take opgenomen.
17. Kate Hudson heeft auditie gedaan voor de rol van Jane.
18. Steven Spielberg las het originele script op een zaterdagavond en zijn reactie was: “Laten we deze film maken en geen woord in het script veranderen.”

‘American Beauty’ is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL 8.

Meer filmfeitjes?

Laatste nieuws