Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Pulitzer's Croque-Monsieur

Inspiratie nodig om jezelf als keukenprinses te ontpoppen? Lees dan snel het recept hieronder. Vandaag: Pulitzer's Croque-Monsieur.

Croque monsieur - pulitzer

Inspiratie nodig om jezelf als keukenprinses te ontpoppen? Lees dan snel het recept hieronder. Vandaag: Pulitzer's Croque-Monsieur.

Het is nu mogelijk om ook Pulitzer’s garden café Pause in huis te halen. De chef deelde zijn geheimen uit eigen keuken en we hebben hem gevraagd naar de ingrediënten van de Croque-Monsieur, ook bekend als de Pulitzer Tosti. Deze klassieker wordt gekenmerkt door de romige saus van gruyèrekaas.  

Ingrediënten

Voor vier personen:

Meerzaden landbrood (400 gram)

Ham (400 gram)

Gruyère mix (of maak 'm zelf, zie onderstaand)

Boter (80 gram)

Ingrediënten Gruyère Mix

Crème fraîche (250 gram)

Gruyère rasp (200 gram)

Mosterd (30 gram)

Eigeel

Nootmuskaat, zout en peper

Bereiding

1. Mix alle ingrediënten van de gruyère mix in een kom.

2. Besmeer de bovenkant van de sneeën brood met boter.

3. Beleg vervolgens de sneeën op de volgende manier: landbrood – gruyère mix – ham – gruyère mix – landbrood.

4. Bak tot slot het geheel in een pan totdat de Croque-Monsieur goudbruin kleurt.

Bon appétit!

Misschien ook voor jou:
Beau Culinair: Verse pasta met gerookte zalm en Hollandse asperges
Food & health
  • Pulitzer
  • Pulitzer Pause