Zo til je je cocktails naar een hoger niveau

Heb je de laatste tijd je shake skills verbeterd en ben je klaar voor het echte werk?

Heb je de laatste tijd je shake skills verbeterd en ben je klaar voor het echte werk? Ga dan eens aan de slag met huisgemaakte ingrediënten.

Andrei Talapanescu, Head Bartender van Pulitzer’s Bar, deelt zijn tips hoe je jouw eigen cocktails naar een hoger niveau kan tillen. Maak indruk op je gasten door een zelfgemaakte “shrub” aan je drankje toe te voegen.

Shrub

Een shrub is een drankenterm voor een geconcentreerde siroop die fruit, suiker en azijn combineert. Het resultaat is een zoetzuur product dat in verschillende cocktails verwerkt kan worden. De meeste recepten gebruiken de 2: 1: 1 verhouding (fruit: suiker: azijn), dit kan wel worden aangepast op basis van de zuur of zoetheid in de vrucht.

Ingrediënten

  • Fruit
  • Suiker
  • Azijn
  • Verhouding 2: 1: 1 (fruit: suiker: azijn)

Bereiding shrub

Snijd het fruit dat je wilt gebruiken (bijvoorbeeld aardbeien) in stukjes en meng het met de suiker. Laat het voor ongeveer een dag gekoeld rusten, zodat de suiker alle sappen kan opnemen. Roer het mengsel tussendoor af en toe en voeg na een dag de azijn toe. 

Cocktail suggestie met een shrub

40ml     GinAndrei’s suggestie: Hendricks Gin

25ml     Zelfgemaakte aardbeien shrub

Top-up  Soda (Andrei’s suggestie: London Essence)

Beeld: Pulitzer

Laatste nieuws