Zo zoet: Nieuwe foto’s van baby Charles van Luxemburg

Het Luxemburgse hof heeft gisteren een reeks foto's van baby Charles vrijgegeven. En we kunnen stellen: het ventje is om-op-te-eten. Wat 'n snoepje!

Lees ook

Het Luxemburgse hof heeft gisteren een reeks foto's van baby Charles vrijgegeven. En we kunnen stellen: het ventje is om-op-te-eten. Wat 'n snoepje!

En we zijn duidelijk niet de enigen die er zo over denken, want moet je de trotse ouders, groothertog Guillaume en groothertogin Stephanie, eens zien stralen.

Zijn volledige naam is Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume. De roepnaam is gewoon Charles of ‘Charel’, zoals ze in Luxemburg zeggen.

“Vandaag is een ongelofelijke dag voor mij en mijn vrouw. En mogelijk de meest bijzondere dag die we in ons leven zullen hebben. Om een kindje te begroeten is het meest magische wat een echtpaar kan overkomen”, waren de woorden van de kersverse royal vader, zo'n zes weken geleden alweer.

De geboorte van het nieuwe prinsje is groots gevierd in Luxemburg. De kathedraal – waar zijn ouders elkaar in oktober 2012 het jawoord gaven - vuurde 21 saluutschoten af ter ere van de geboorte van de babyprins.

Charles is op 10 mei geboren in de kraamkliniek van het Groothertogin Charlotte ziekenhuis in Luxemburg. Verder meldde het hof destijds dat het kindje 3,190 kilogram weegt en 50 centimeter lang is. “Erfgroothertogin Stéphanie en de baby maken het beiden goed.”

Charles woont met zijn ouders in Schloss Fischbach, de residentie van Guillaume en Stéphanie.

Het prinsje is – na zijn vader – tweede in de lijn van troonopvolging, waardoor zijn oom prins Félix en diens kinderen prinses Amalia en prins Liam een plaats opschuiven in de rangschikking. Gelukkig is het tevreden baby'tje zich van geen kwaad bewust, dus is het voor nu: keihard chillen en lekker tukken.

Beeld: Cour Grand Ducale

Laatste nieuws

Zie ook