Zzz: 5 tips voor een goede nachtrust tijdens bloedhete nachten

Werp een blik op het weerbericht en je weet: Lekker diep onder je dekbed kruipen zit er voorlopig niet in. Maar hoe val je in hemelsnaam wel in slaap in deze hitte? Nou, met behulp van deze tips.

Werp een blik op het weerbericht en je weet: lekker diep onder je dekbed kruipen zit er voorlopig niet in. Maar hoe val je in hemelsnaam wel in slaap in deze hitte? Nou, met behulp van deze tips. 

1. Laat de deur van de slaapkamer open

Sommige mensen worden onrustig van openstaande slaapkamerdeuren, maar toch is dit de meest belangrijke tip. Door je deur open te laten, kun je luchtstromen creëren die voor verkoeling zorgen. Als het kan, is het goed om ook een raampje buiten de slaapkamer open te zetten. Bijvoorbeeld in de badkamer of de hal, om zo de luchtstroom nog meer op gang helpen. 

2. Verander van positie

En daarmee bedoelen we niet dat je moet blijven woelen op dezelfde plek. Doe eens een Pippi Langkous en ga andersom in je bed liggen. Met je hoofd aan het voeteneinde en je voeten op het hoofdeinde, dus. Je mag je kussen natuurlijk wel gewoon meenemen. Een koele plek vinden doet namelijk echt wonderen.

3. Ga niet op je telefoon

Deze geldt natuurlijk het hele jaar, maar toch is het vooral in deze tijd nog net iets belangrijker. In de eerste plaats omdat veel meer mensen stress ervaren door de crisis en te maken krijgen met een verstoord slaappatroon. Maar ook maakt de hitte het lastiger om in slaap te vallen. Het is daardoor de moeite waard om alle dingen die voor afleiding kunnen zorgen te vermijden. En de grootste boosdoener wat dat betreft, is natuurlijk je telefoon. Instagram kan wachten, echt!

4. De klassieke natte-handdoek truc

Als jij niet een van de gelukkigen bent met airconditioning in de slaapkamer (waarschijnlijk iedereen die dit artikel leest), probeer dan de truc met de natte handdoek. Oftewel: maak een handdoek nat met koud water en hang hem voor het raam of voor een ventilator. De stromende lucht neemt het vocht dan mee, waardoor de ruimte kan verkoelen. Lekker old school, maar wel effectief.

5. Investeer in beddengoed van ademende materialen

In het kort: linnen en katoen zijn een must en polyester is een big no-no. IKEA heeft bijvoorbeeld een hele collectie beddengoed die bestaat uit 100% katoen. Ook bij H&M en Zara vind je mooi beddengoed van linnen. Geeft de uitstraling van je slaapkamer ook gelijk een flinke boost. 

Bron: Glamour UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws