10 momenten waar hertogin Kate ons hart stal

Tien pareltjes van acties waar we spontaan een glimlach op ons gezicht van krijgen.

Lees ook

Omdat de hertogin van Cambridge al vaak genoeg onder vuur ligt: tien pareltjes van acties waar we spontaan een glimlach op ons gezicht van krijgen.

In 2011 werd de liefde tussen Britse prins William en zijn Kate Middleton bezegeld met een jawoord en een dikke kus waar miljoenen mensen live getuige van waren. Het burgermeisje werd plots royal en wat zag ze er prachtig uit!

Alsof ze subtiel wilde aangeven dat het allemaal best meevalt met de vermeende vete tussen de Cambridge'jes en de Sussex'jes kleedde ze prins Louis voor zijn balkondebuut in hetzelfde pakje dat prins Harry in 1986 droeg bij zijn eerste Trooping The Colour moment. Om het plaatje helemaal af te maken, droeg Kate ook nog geel, net als prinses Anne destijds.

De hertogin van Cambridge heeft haar mateloos populaire schoonmoeder prinses Diana nooit gekend. Hoe stap je uit de schaduw van een icoon? Door haar te omarmen. Bijvoorbeeld door zich niet helemaal identiek te kleden, maar zich toch wel door Diana te laten inspireren, met het oog op de geschiedenisboekjes.

Zo'n televisie-interview is toch wel een dingetje, als je van het ene moment op het andere van gewoon burger de aanstaande koningin van het Verenigd Koninkrijk bent geworden. In oktober 2010 vroeg prins William zijn vriendin Kate Middleton ten huwelijk tijdens een safari in Kenia. De verloving werd officieel bekend gemaakt op 16 november door Clarence House, het hof van kroonprins Charles, de vader van William. Bij de bekendmaking hoorde een traditioneel fotomoment…

… én een interview met de tortels.

Ál haar moederlijke momenten met haar eigen kroost worden meervoudig op de kiek gezet. Wat we voorop kunnen stellen, is dat Kate erg gretig is op het royal kapsel van haar jongens.

De liefde voor prins William is nog steeds aanwezig. Dit fragment werd onderschept tijdens het huwelijk van prinses Eugenie en Jack Brooksbank.

Ze verovert iedereens hart en is niet de moeilijkste wanneer het gaat om een high-five geven.

Kate is uiterst bedreven in met name George voor officiële foto’s kleden in kleding die óf nog van William is geweest óf er sprekend op lijkt. Ze weet dat dit kiekjes zijn die in de geschiedenisboeken terecht komen, het is haar manier om continuïteit uit te stralen. Privé loopt George overigens gewoon rond in jeans, de ‘kleine heertjes’-look is alleen voor officiële momenten.

Voor altijd in ons geheugen gegrift: de prachtige foto's die gemaakt werden tijdens prins Louis zijn doop.

Kate – als voorbereiding op haar latere rol als koningin noemen prins William en andere intimi haar bij het wat statigere Catherine, zoals ze tot halverwege haar tienertijd werd genoemd – is een van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld. En negen van de tien keer staat ze er lachend op, want het is een vrolijk mens. “Het is geen show,” zegt haar ex-vriendje Rupert Finch. “Catherine is een opgewekte vrouw die niet snel boos wordt. Ze is heel loyaal, vrij aards en ze is niet makkelijk van haar stuk te krijgen: ze is heel zelfverzekerd. Maar boven alles heeft ze een vrolijke persoonlijkheid.”

Een reden dat ze in het bijzijn van Will zo veel lacht? “Ze hebben het samen echt heel leuk,” zei prins Harry al in 2008. En dat is op zich al een reason to be cheerful.

Bron: Twitter, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook