Is vaak douchen slecht voor de huid?

Maar de vraag rijst nu: kun je te vaak onder deze waterstralen staan?

Met de start van het najaar is er niets zo lekker als een heerlijke, warme douche.

Maar de vraag rijst nu: kun je te vaak onder deze waterstralen staan? Met andere woorden, is dit slecht voor de huid? We delen een paar tips om het douchemoment naar een hoger niveau te tillen én we geven antwoord op De Vraag. Want eerlijk is eerlijk: een heerlijke spa at home is in deze periode zeker geen overbodige luxe.

Twee keer per dag douchen als maximum

Over het algemeen geldt dat douchen of in bad gaan niet schadelijk is voor de huid. Een douchegel biedt daarbij ook extra bescherming tegen vochtverlies. Toch wordt er aangeraden om maximaal twee keer per dag de douche of het bad in te stappen. Hierdoor blijft het evenwicht van de huid behouden. Heb je een gevoelige of droge huid? Check dan goed hoe de huid reageert op het warme water en bepaal aan de hand hiervan hoe vaak jij het best kunt douchen en badderen.

Spa at home

Wellicht, in deze tijd, heb je geen bezoekje aan de spa of sauna op de planning staan, of wil je juist vaker een spa at home creëren. Genoeg redenen op te sommen om dat ontspannen gevoel in huis te halen. Hoe? NIVEA raadt het volgende aan:

Geur is key

Onze wereld zit vol geuren. Onze neus kan meer dan 1 miljard verschillende geuren onderscheiden. Geuren doen ons goed – niet alleen onze neus, maar ook ons lichaam en onze ziel. Talrijke studies tonen aan dat geuren ons welzijn verhogen en een positief effect hebben op onze geest. Afhankelijk van de samenstelling kunnen ze bijvoorbeeld een kalmerend of stimulerend effect hebben. “De vruchtensappen van NIVEA Fresh Blends voegen een vleugje natuurlijke frisheid toe wat de zintuigen prikkelt. Deze ingrediënten bieden samen een fruitige, frisse ervaring“, aldus Miriam Petersen, Research & Development bij Beiersdorf. Met fruitige, geurige doucheproducten creëer je in een handomdraai een spa beleving thuis.

Ga eens voor een wisseldouche

Het verfrissende gevoel nabootsen van na een hete sauna in een ijsbad stappen? Ga voor een wisseldouche. Hoewel ongeveer 70% van de vrouwen liever een douche neemt met een aangename, warme temperatuur, trotseert 30% deze wisseldouche. De mix van koud en warm water stimuleert de circulatie en versterkt het immuunsysteem. Dit verstrakt de huid en maakt 'm stralend: wisseldouches zijn een echt beautygeheim. Het is ook goed na een flinke work-out, omdat het 't herstel van de spieren stimuleert. Wisseldouches in de avond hebben een ontspannende werking en helpen je om in slaap te vallen.

Haal de natuur in huis met natuurlijke ingrediënten

Nu we veel tijd thuis doorbrengen en #thuiswerken de norm is, kan het zeker geen kwaad om de natuur een beetje naar binnen te halen. Onze tip: NIVEA Fresh Blends! De douchegel is gemaakt van 90% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Zo geef je je badkamer een vleugje natuur, maar geef je ook een beetje liefde aan de planeet.

Bron: NIVEA | Beeld: iStock

Laatste nieuws