Dit is het verhaal achter Diana’s iconische 90s hairdo

Het ontstond eigenlijk heel spontaan.

Lees ook

Het is een beeld dat op ieders netvlies gebrand staat: Diana's iconische, blonde, gekortwiekte kapsel. Het had zelfs zo'n impact dat het wereldwijd de headlines haalde en ook in kapsalons over de hele wereld werd jarenlang gevraagd om een 'Diana'.

Nu zijn we er al die tijd al niet van uitgegaan dat Diana dit kapsel koos als een soort statement of om het nieuws te halen, maar dat vermoeden is nu ook bevestigd. Sam McKnight, de trouwe haarstylist van de prinses, heeft namelijk verteld hoe het meest iconische kapsel uit de jaren 90 tot stand is gekomen.

Gelijk op je gemak

Sam ontmoette Diana voor het eerst tijdens een fotoshoot met de Britse Vogue in 1990. Vooraf was hem alleen verteld dat hij de styling zou doen voor 'een belangrijk iemand', maar pas toen hij de kamer inkwam ontdekte hij om wie het écht ging. “Ze kwam de trap af met haar lange benen en haar prachtige blonde haren en we voelden ons allemaal gelijk op ons gemak”, vertelt Sam tijdens een gesprek met Keir Simmons van TODAY. “Ze wist precies hoe ze om moest gaan met nerveuze mensen en lachte en dolde heel veel.”

Lady Di – Beeld: BrunoPress

Nieuwe start

Voor de shoot stopte Sam het haar van Diana onder een tiara zodat het er korter uitzag. Diana was erg enthousiast over de look en vroeg aan Sam wat hij met haar haren zou doen als hij 'vrij spel' had. “Ik zei dat ik het dan heel kort zou knippen voor een frisse start en ze vroeg of ik dat gelijk wilde doen.”

Hij nam de uitdaging aan en… nou ja, de rest is geschiedenis.

Bron: TODAY | Beeld: BSR Agency, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook