Koning Willem-Alexander en Máxima geven reactie op avondklokrellen

Het koningspaar komt met een verbindende boodschap.

Lees ook

Sinds de avondklok zaterdag klokslag negen uur inging, is het ‘s avonds allesbehalve rustig geweest in veel steden. Na veel geschokte reacties uit de Tweede Kamer hebben ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich uitgesproken tegen de avondklokrellen.

Rellen en plunderingen

Waar de avondklok juist tot minder mensen op straat moest leiden, stroomden de straten in veel steden juist vol. De demonstraties liepen in onder meer Enschede, Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch uit tot rellen, plunderingen en regelrecht geweld tegen de politie en pers. Zij plunderden supermarkten en winkels, stichtten brandjes, gooiden fietsen op straat en bekogelden pers en politie met stoeptegels. De schade voor ondernemers is enorm en politiemensen en de mobiele eenheid maken overuren.

Reactie koningshuis

Dat is ook ons koningshuis niet ontgaan. In een statement op sociale media laten koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich uit over het geweld van de afgelopen dagen.

“Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk”, beginnen zij hun bericht.

“Wij voelen mee met alle ondernemers en anderen die getroffen zijn door geweld”, gaat het koningspaar verder. “En wij zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties van mensen om elkaar te helpen. Samen komen wij hier doorheen!”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook