De 14 leukste foto’s van prinses Ariane!

Feestje in Huis Ten Bosch, het jongste A'tje viert haar veertiende verjaardag!

Lees ook

Prinses Ariane: eigenwijs en ondernemend. Mag graag haar eigen plan trekken. Uiterlijk meer een Oranje, qua karakter kreeg ze volgens insiders vooral de charmante trekken van haar ouders mee en wat minder de Hollandse koppigheid en Argentijnse drift.

Vandaag wordt ze veertien. Aan de ene kant een gewoon blond meisje dat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag gaat. Maar ook: Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, derde in lijn van troonopvolging. Uitstekende reden om in haar fotoalbum te duiken.

2007

Het gezin is compleet, de grootste zus is blij, de net onttroonde jongste weet het nog zo net niet en Ariane slaapt door de fotosessie heen. En alleen royals zetten op een warme dag tulpen buiten, vermoedelijk.

2008

Argentinië, januari 2018. Ariane is hier negen maanden en Willem-Alexander maakte de foto zelf.

2009

Strand, blote voeten, gietertje, papa – geluk.

2010

Intocht Sinterklaas in Scheveningen, dikke pret. En mogen we WA nogmaals prijzen voor zijn uitstekende smaak in verlovingsringen? Maar dit terzijde.

2011

Eerste schooldag op de Bloemcampschool. En dan doet het er niet toe dat je er al honderd keer bent geweest met je zussen en dat Amalia naast je zit, Ariane vond het gewoon eng. Of 'spannend' zoals dat tegenwoordig heet.

2012

Olympische Spelen, Londen. Ultieme NL-promotie.

2013

De dag dat alles anders werd: prinses Ariane tijdens de ondertekening van de Akte van Abdicatie in de Vroedschapskamer (Mozeszaal) van het Koninklijk Paleis.

2014

Ariane is hier zeven en de persoonlijkheden van de prinsessen beginnen door te schemeren. Rechts slimme, zelfbewuste Amalia, links iets gereserveerde, tikje kritische Alexia en in het midden één en al onbevangenheid en lol.

2015

En soms heeft ze zomaar iets zeer koninklijks: prinses Ariane tijdens de Grote Prijs van Amsterdam op de 56 van Jumping Amsterdam.

2016

Vader-en-dochter-momentje tussen koning Willem-Alexander en prinses Ariane tijdens de gouden oefening van Sanne Wevers tijdens de Olympische Spelen in Rio.

2017

Koningsdag in Tilburg, Ariane is hier net een paar weken tien. Lieve Oranjes, zullen we afspreken dat dit de laatste keer was dat deze afgrijselijke beige dweil cape in beeld is gekomen?

2018

Rode loper, logeren in het Koninklijk Paleis voor het verjaardagsfeest van oma, het is dagelijkse kost voor Ariane.

LEES OOK: Zo spreek je de naam van prinses Ariane dus uit!

LEES OOK: Prinses Amalia staat te popelen om meer te doen zodra ze 18 is

2019

Wellicht dat 'verkleedfeestjes' niet meer in het vocabulaire passen van een royal tiener. Maar toch, en we moeten het de Oranjes nageven, het is een kleurrijk plaatje geworden van ons koninklijk paar met de A3'tjes.

2020

Als zelfverzekerde middelbare scholier naast haar puberende zussen. Ariane straalt én draagt heur eerste paar (slee)hakken tijdens een officieel kiekje.

2021

Vanwege het coronavirus zit een groot feest er niet in. Maar zoals koningin Máxima tijdens een werkbezoek verklapte, wordt het een feestje buiten op Huis Ten Bosch. “De optie was om buiten te zijn, maar als het zo slecht weer is… dan weet ik niet wat er gaat gebeuren. Anders wordt het een digitale viering.” Fingers crossed voor de jarige prinses. Van harte, Ariane!

Beeld: BrunoPress, RVD, Koninklijk Huis

Laatste nieuws

Zie ook