Krijgt hertogin Camilla dan toch de titel Queen?

Camilla's zoon sluit het niet uit.

Lees ook

Wanneer prins Charles het stokje overneemt van Queen Elizabeth, wordt Camilla dan Queen Consort? Lange tijd leek het erop van niet, maar Tom Parker Bowles schept nu verwarring.

Niet besloten

Of de Britten ooit een 'Queen Camilla' gaan krijgen? We dáchten dat de titel van koningin voorbij zou gaan aan de hertogin van Cornwall, maar haar zoon, Tom Parker Bowles, laat weten dat dat nog niet vaststaat.

“Ik weet eerlijk gezegd niet of Mum koningin genoemd zal worden”, vertelt Tom in een interview met The Times. “Dat is nog niet besloten. Er zijn vast genoeg documentaires over te vinden, maar ik weet niet wat daarvan klopt.”

Princess Consort

Bij het huwelijk van Charles en Camilla in 2005 liet het paleis weten dat de hertogin de titel HRH The Princess Consort zou krijgen wanneer haar echtgenoot de troon bestijgt. Als we Tom mogen geloven, zou dit dus óók nog Queen Consort kunnen worden.

Officieel is Camilla nu ook al prinses, maar die titel gebruikt ze eigenlijk nooit. De naam Princess of Wales wordt namelijk nog altijd met de eerdere drager ervan, prinses Diana, in verband gebracht. Camilla gaat daarom als Duchess of Cornwall door het leven, maar naar verwachting neemt Kate Middleton de titel van haar schoonmoeder wél over.

Prins Harry

Tijdens het interview besloot The Times ook nog van de gelegenheid gebruik te maken om Tom Parker Bowles te vragen naar het explosieve interview van zijn stiefbroer, prins Harry, met Oprah Winfrey. Ook daar blijft Camilla's zoon – heel verstandig – een beetje onduidelijk over.

“Ik heb het niet gezien. Wat kan ik er over zeggen? Families zijn nooit gemakkelijk maar uiteindelijk komen ze er wel uit.”

De royal wedding van prins Charles en Camilla Parker Bowles, met rechts van de bruid Tom Parker Bowles. Beeld: Brunopress.

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook