Dit jaar viert chocoladefabrikant Milka zijn 120-jarig bestaan: wat ons betreft een mooi moment om eens uit te pakken met alle producten die de lila Milka-koe de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Deze extravagante taart is alleen voor de échte chocoladeliefhebbers!
Kunstwerkje
Eerlijk is eerlijk, je moet er even voor in de keuken staan voordat je dit kunstwerkje op tafel zet. Maar hé, dat betekent dat er extra veel stappen zijn waarbij je de kom alvast uit kunt likken. De voorpret is al net zo leuk als uiteindelijk een dikke punt uit het eindresultaat snijden.
Ingrediënten
Voor de cake:
- 200 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 40 gram cacaopoeder
- 240 gram suiker
- 75 milliliter melk
- 100 gram Milka-chocolade naar keuze, fijngehakt
- 200 gram boter, op kamertemperatuur
- Snufje zout
- 4 eieren, op kamertemperatuur
Voor de vulling:
- 600 gram poedersuiker
- 300 gram roomkaas
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 1 pak Milka-chocowafer
Voor de botercrème:
- 80 gram gepasteuriseerd eiwit
- 160 gram kristalsuiker
- 240 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 50 gram witte Milka-chocolade
- Optioneel: paarse voedingskleurstof
Voor de drip:
- 100 gram Milka Darkmilk
- 45 milliliter opgeklopte slagroom
Voor de topping:
- Milka-biscuits, Milka-cake en Milka-repen naar keuze
Zo ga je te werk
Bereid eerst de cake:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de 2 bakvormen (15 cm doorsnede) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig met een vlindergarde.
Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag met een spatel, zodat de cake luchtig blijft.
Meng het cacaopoeder met de suiker en melk en spatel dit door het beslag
Spatel als laatste de gehakte Milka-chocolade erdoor.
Weeg het volledige beslag en verdeel dit in 2 gelijke delen in de twee bakvormen.
Bak de chocoladecake in ongeveer 30-40 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Als er geen beslag aan de prikker zit, kan de cake uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen.
Bereid de vulling:
Doe de poedersuiker, boter en roomkaas in een beslagkom en meng het op een lage stand tot een geheel. Voeg voorzichtig 5 Milka-chocowafers toe.
Smeer de vulling tussen de twee lagen cake en op de cake.
Bereid de botercrème:
Verwarm de suiker en het eiwit au bain-marie op een laag vuur. Schep het mengsel regelmatig door met een spatel. Doe dit net zo lang totdat alle suiker is opgelost. Het mengsel is volledig opgelost als je geen korrels meer tussen je duim en wijsvinger voelt.
Haal het mengsel van het vuur en klop de meringue stijf.
Wanneer de meringue helemaal omhoog is gekomen en in de kom blijft hangen, kan je de garde vervangen voor de vlindergarde.
Nu kan je geleidelijk de boter (op kamertemperatuur!) gaan toevoegen.
Klop het geheel tot een gladde massa en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.
De botercrème is nu klaar voor gebruik, smeer deze als een dun laagje uit over de gehele taart.
Tip: Wil jij ook dat typische Milka-kleurtje in je cake? Voeg dan paarse voedselkleurstof toe aan de botercrème.
Bereid de drip:
Verwarm de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom. Zet de afgewogen slagroom even in een beker op laag vuur om het op temperatuur te laten komen.
Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is kan je voorzichtig de kom van het vuur halen. Voeg nu rustig, al roerend, de slagroom toe.
Roer dit voorzichtig samen tot een gladde massa.
De drip is klaar om over de bovenkant van de taart heen te schenken.
Tip! Zorg ervoor dat de drip niet te warm is als je de cake gaat drippen. Je kan dit testen door een beetje drip bovenop de cake te schenken en uit te smeren. Als de botercrème smelt, is de drip nog te warm!
Bereid de topping:
De leukste stap! Maak de taart af met jouw favoriete Milka-producten. Het lekkerste is om een combinatie te maken van de Milka-koekjes, -cake en -repen.
Enjoy!
- Milka