Is dit het vredesteken vanuit de Queen naar de Sussex’jes?

Maar of het een feestje wordt is nog te bezien...

Lees ook

Koningin Elizabeth heeft er wel een beetje genoeg van.

Met deze uitnodiging lijkt de Britse vorstin een eind te willen maken aan al het bonje en gekibbel. Elizabeth heeft prins Harry en Meghan uitgenodigd voor het bijwonen van haar platina-jubileum, zo meldt de Daily Mail. Dit wordt volgend jaar juni gevierd. Deze dag viert ze namelijk het zeventigste jaar op de Britse troon én haar 96ste verjaardag. Een gezellige familiebijeenkomst? Laten we ’t hopen!

Deze festiviteiten worden veelal uitbundig gevierd – als Covid-19 geen roet door het eten gooit – tijdens het zogenoemde Trooping the Colour. Dit is het event waarbij de persoonlijke troepen van koningin Elizabeth, de Household Division, een parade houdt en de koningin zelf het saluut afneemt. Dit ter ere van haar officiële verjaardag (haar échte verjaardag is in april). Trooping The Colour is de belangrijkste ceremoniële dag in het koninklijk jaar voor de Windsors. Het is ook een van de weinige dagen waarop vrijwel de hele Britse koninklijke familie bij elkaar is. Daar horen de Sussex'jes ook bij, zo vindt Elizabeth.

Prins Harry en Hertogin Meghan tijdens Trooping the Colour in 2018, © BrunoPress

Hoewel de uitnodiging een warm gebaar is in de koele relatie tussen de koningin en het echtpaar, betekent dit niet dat ze meteen weer liefdevol worden opgenomen door de familie. Daar is echter wat meer voor nodig. En ook is het nu nog niet duidelijk of we Harry en Meghan op het balkon van Buckingham Palace zullen zien schitteren. “Slechts een beperkt aantal familieleden mogen plaatsnemen op het balkon. Actieve en werkende leden van de familie hoger in de pikorde dan Team Sussex gaan hen voor”, schrijft Daily Mail. Desalniettemin lijkt de boodschap van de Queen duidelijk. Of H&M op haar uitnodiging ingaan, is nog maar de vraag. Het antwoord zullen we volgend jaar te weten komen.

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook