Kroonprinses Elisabeth: één feestdag, twee keer het stralende middelpunt

Van uniform tot haute couture!

Alle ogen op kroonprinses Elisabeth! Tijdens de Belgische Nationale Feestdag was ze tot tweemaal toe degene die de show stal – met stevige concurrentie van haar kersverse tante.

Koningin Mathilde pinkte een traantje weg toen haar oudste dochter voorbij marcheerde in het defilé tijdens de Nationale Feestdag in België. De kroonprinses had daarmee een primeur: voor het eerst liep er zelf een royal mee in de parade in plaats van dat ze alleen toekeken vanaf de koninklijke tribune. Zelfs goed verstopt tussen alle andere leerling-officieren wist Elisabeth daarmee indruk te maken – hoe kan het ook anders met zo'n pluim en zo'n machine op je schouder.

Beeld: Brunopress

's Ochtends kwam de troonopvolgster nog heel anders voor de dag in een felgekleurde japon van Natan. Net als haar moeder, koningin Mathilde, die sowieso hét uithangbord is van het Brusselse modehuis. Prinses Elisabeth leende niet alleen haar moeders kledingsmaak, maar ook haar sieraden: de opvallende oorbellen die ze draagt komen regelrecht uit de juwelenkist van Mathilde.

Beeld: Brunopress

De normaal uitbundig gevierde feestdag werd dit jaar in een soberder jasje gestoken. De voorgaande dag stond het hele land namelijk nog stil bij de slachtoffers van de watersnood, die ook België hard getroffen heeft. De hele familie was desondanks op hun paasbest van de partij.

Beeld: Brunopress

Wat deze feestdag ook speciaal maakte, is dat prinses Delphine haar debuut maakte als nieuwste lid van de koninklijke familie. Net als haar nichtje verscheen ze in Belgisch design, maar dan geïnspireerd op Afrikaanse mode (zie zesde foto hieronder). Volgens royaltykenners een controversiële zet, en hoe dan ook niet te missen!

Bron: Royal Central, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws