Nieuwe royal serie leidt tot ophef rondom prins George

De achtjarige prins heeft nu al een 'hoofdrol' te pakken.

Een persiflage van royals is niets nieuws, maar de net verschenen serie The Prince ligt behoorlijk onder vuur door de achtjarige prins George als hoofdpersoon te kiezen.

The Prince

Sinds gisteren is een nieuwe animatieserie over de Britse royals te zien via HBO. The Prince parodieert hoe het er binnen de paleismuren aan toe moet gaan, gezien vanuit de ogen van prins George. Erg lovend wordt de persiflage nog niet ontvangen, vooral omdat juist de kinderen van prins William en hertogin Kate zo'n grote rol hebben gekregen.

“Stel je voor dat je acht jaar oud bent en volwassenen geld verdienen door slechte grappen over je te maken die al je klasgenoten vervolgens te zien krijgen,” “Van een echt bestaand kind een tekenfilmfiguur maken, dat voelt gewoon verkeerd,” “Begint de stereotypering voor prins George nu al?” zijn een paar van de vele reacties op Twitter en YouTube.

Prinses Charlotte

Ook de 6-jarige prinses Charlotte wordt neergezet in de serie. Dat de stem van haar animatiefiguur wordt ingesproken door actrice Sophie Turner, vindt Twitter een tikje hypocriet. De actrice probeert zelf namelijk haar eigen dochter volledig uit de schijnwerpers te houden en royal fans zijn not amused dat ze met deze serie wel het privéleven van een ander kind aantast.

Om de #ophef compleet te maken, is de onlangs overleden prins Philip óók nog te zien in de animatieserie. Hoewel kijkers weten dat ze de comedyserie met een korreltje zout moeten nemen, noemen velen de rollen van de jonge kinderen én de overleden prins respectloos en weinig smaakvol. De maker van de serie, Gary Janetti, heeft al vaker de krantenkoppen gehaald met zijn uitspraken over de royals.

Bron: Twitter, Vorsten | Beeld: Brunopress, Duchess of Cambridge

Laatste nieuws