Back to school: is prinses Alexia al naar Wales vertrokken?

Het buitenlandse avontuur begint nu echt voor Alexia.

Lees ook

Rechtstreeks vanuit Griekenland door naar Wales: de vakantie is voorbij en prinses Alexia begint as we speak op haar nieuwe school.

Introweek

De zonnige dagen op een Grieks privéstrand – al dan niet met vriendje – heeft prinses Alexia inmiddels moeten verruilen voor de iets bewolktere Welshe kust. Volgens de website van haar nieuwe school, het UWC Atlantic College, is de introductieweek voor nieuwe scholieren nu in volle gang. Een spannende tijd voor de prinses, die haar boarding school volgens Willem-Alexander “nog helemaal niet heeft gezien” en alleen maar “uit verhalen kent.”

Eerste beelden

Deze maand deelde het UWC ook al een foto van een groep (kersverse?) scholieren, en hoewel we een Nederlandse én Argentijnse vlag spotten, is er geen spoor van prinses Alexia (of royal klasgenoot prinses Leonor) te bekennen. Wellicht gaat het hier om leerlingen van een summer school, maar voor de zekerheid knijpen we toch nog even onze ogen samen.

Alexia heeft nog even de tijd om haar nieuwe omgeving te verkennen – maar goed ook met zo'n omvangrijk kasteel en een waslijst aan verschillende buitenschoolse activiteiten. Vanaf 30 augustus beginnen de lessen en moet de prinses écht aan de bak.

Zeelucht & zwembaden

Het Middeleeuwse kasteel waarin het Atlantic College is gevestigd, geeft op het eerste gezicht misschien een kille indruk. Het totaalplaatje is echter zo gek nog niet. De school wordt omringd door veel groen, de gemeenschappelijke ruimtes hebben echte Harry Potter-vibes, vanaf het dak van de school hebben de leerlingen een prachtig zicht op zee, en we spotten ook een zwembad. Dat maakt de overgang van Griekse zonvakantie naar Welsh schoolleven toch net iets makkelijker.

In onderstaande video zie je hoe de campus van prinses Alexia eruitziet:

Bron: UWC Atlantic College | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook