Waarom de Queen eerst haar twijfels had over Kate

Vroeger konden de twee niet zo goed met elkaar door één deur.

Lees ook

Tegenwoordig zijn Kate en de Queen natuurlijk hartstikke close. Maar volgens insiders is dit niet altijd zo geweest. De Queen maakte zich namelijk zorgen om de lifestyle van Kate…

Luxeleventje

Als royal leid je natuurlijk een leventje vol luxe. Je leeft in een paleis, hebt een juwelencollectie waar je u tegen zegt en op je bankrekening staan millions, als niet miljarden. Maar Kate's leven voor de royal wedding legde haar ook absoluut geen windeieren.

De familie van de hertogin beschikt namelijk ook over meerdere miljoenen, en kleine Kate was altijd wel een bepaalde levensstandaard gewend. De Middletons waren regelmatig op luxe locaties in de tropen te vinden en niet vies van tripjes naar het exclusieve privé-eiland Mustique in de Caribische zee.

Extravagante uitgaven

Al deze luxevakanties waren de Queen een doorn in het oog. Helemaal omdat in 2008 de economische crisis natuurlijk hard toesloeg. Dan is een skitripje waarbij het happy couple verblijft in een chalet van £40.000 per week moeilijk te verkopen aan het Britse publiek.

Deze onvrede van Liz ging zelfs zo ver, dat zij volgens royal expert Katie Nicholl hoogstpersoonlijk tegen een aankondiging van de verloving was: “De Queen vond dat zo'n aankondiging moest wachten tot Kate zelf ook carrière had gemaakt.”

Harde werker

Het advies van de Queen heeft Kate ter harte genomen, waardoor ze die blauwe saffier uiteindelijk toch om haar vinger kreeg. Tegenwoordig staat de hertogin van Cambridge bovendien bekend als een van de meest hardwerkende leden van het koninklijk huis. Zo deed de drukke Duchess in 2020 welgeteld 79 publieke klussen in 77 dagen. Kijk, dan is het voor Elizabeth ook beter te slikken als er weleens een luxueuze vakantie tussendoor komt.

Bron: Woman&Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook