Queen Elizabeth onder vuur vanwege zuinigheid

Buckingham Palace is op zoek naar een nieuw personeelslid voor een cruciale rol, maar de vacature wordt niet goed ontvangen.

Lees ook

Altijd de droom gehad om voor Queen Elizabeth te werken? Het kán, maar verwacht geen royale beloning.

Vacature van het paleis

De Queen is momenteel op zoek naar een personeelsveiligheidsadviseur – iemand die ervoor zorgt dat al het personeel van Buckingham Palace, Windsor Castle, Sandringham House én Balmoral Castle grondig gescreend wordt en geen risico vormt voor de royal family. Daarmee doe je “belangrijk werk” en “bescherm je een wereldberoemde organisatie”, aldus de vacature. Omdat het een hele verantwoordelijkheid is, zijn natuurlijk ook de nodige ervaring en opleiding harde vereisten. Hoewel het zeker leuk staat op je CV, voor de Queen herself werken en als een geheim agent in de dossiers van alle personeelsleden duiken, verwacht men niet dat de sollicitaties binnen zullen stromen. Het beloofde salaris is namelijk, eh, aan de magere kant.

Mag het een pondje meer zijn?

De nieuwe veiligheidsadviseur moet 37,5 uur per week gaan werken en krijgt daarvoor een salaris van 25.000 pond per jaar. Om het voor ons eurolieden wat makkelijker te maken: dat is ruim 29.100 euro per jaar, oftewel 2425 euro per maand. Niet alleen in ons kikkerlandje is dat onder modaal, ook bij de Britten geldt dat het duizenden ponden minder is dan wat je jaarlijks voor een andere fulltimebaan van dat kaliber kunt krijgen. Helemaal omdat het om een bloedserieuze baan gaat: “Je moet iedere dag belangrijke beslissingen nemen. Of het nu gaat om toestemming verlenen aan een individuele contractant of het opzetten van een grootschalige wervingscampagne, je moet altijd met feilloze nauwkeurigheid kunnen leveren.” De vacature gaat nu viral en op Twitter uitten veel mensen hun onvrede: “Als ze hun belangrijkste personeel onderbetalen, wat doen ze dán met hun miljoenen?”

Bezuinigingen

Je zou inderdaad verwachten dat een veiligheidsadviseur iets meer zou vangen, gezien security niet iets is waar de Koninklijke Familie graag op bezuinigt. De beveiligingsuitgaven zouden bijvoorbeeld de reden zijn dat de kosten van de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle opliepen tot 32 miljoen pond, en die van prins William en Kate Middleton tot 30 miljoen pond.

Lees meer: Kliekjes en bonuspunten: zó zuinig is de Queen

Bron: Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook