Cadeautje: kroonprinses Mary krijgt portret uit de vuilnisbak

En het ziet er nog goed uit ook.

Lees ook

Heerlijk hoor, even op en neer naar Italië voor een werkbezoek aan de Milan Design Week. Het was weggelegd voor kroonprinses Mary van Denemarken, die er ook nog een leuk aandenken aan over heeft gehouden.

Design Week

Pretty in pink! Voor een bezoek over de grens koos prinses Mary noch voor Deens noch voor Italiaans design, maar voor een chic jurkje van Marc Jacobs. De toekomstige koningin-gemalin van Denemarken was in het zonovergoten Milaan – helaas, nog een paar weken te vroeg voor Fashion Week – om 's werelds grootste interieurevenement bij te wonen.

Goed gerecycled

Dat prinses Mary in haar toespraken regelmatig pleit voor duurzaamheid en, om daad bij woord te zetten, ook graag meerdere keren in dezelfde robes verschijnt, is de Milanezen niet ontgaan. Als royals graag willen recyclen, dan kunnen ze natuurlijk ook een presentje uit de vuilnisbak krijgen. Wel zo eco, toch?

Portret van afval

We moeten toegeven dat het bijzonder goed heeft uitgepakt, voor iets wat ook een desastreuze schoolopdracht had kunnen zijn. Mary ontving een portret dat volledig is gemaakt van gerecycled restafval, als een soort mozaïek. En toch spat er een hoop koninklijke allure vanaf. Dat moet nog eens een voordelige tiara zijn geweest!

Beeld: BrunoPress.

Of het straks aan de muur hangt in Amalienborg? Zou ons niets verbazen in het kunstige interieur van prins Frederik en prinses Mary. “Schat, wat voor Italiaans design ik nou weer heb gevonden…”

Lees ook: Het controversiële portret van hertogin Kate

Bron: 9Honey | Beeld: ProShots, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook