Voormalig stafchef klapt uit de school over Melania Trump: ‘Het interesseerde haar gewoon niet’

"Ze was te druk bezig met nieuw tapijt tijdens bestorming Capitool."

Lees ook

Een boek over de voormalige first lady geschreven door een stafchef? Juicy!

Het is Stephanie Grisham, voormalig perssecretaris en stafchef van Melania Trump (vrouw van voormalig president Donald Trump) die in haar nieuwe boek een niet zo fraai beeld schetst van haar ex-werkgeefster. “Ik heb haar lang verdedigd tegen allerhande beschuldigingen, maar ook ik zie haar nu als een soort Marie-Antoinette, de gedoemde Franse koningin.”

Het meest verrassende (of verontrustende) deel was het gedeelte over de bestorming van het Capitool. Op 6 januari stormden fervente aanhangers van Donald Trump het Capitool binnen tot een poging om de formalisering van de verkiezingsoverwinning van de verkozen president, Joe Biden, als gevolg van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te voorkomen. De relschoppers bezetten, vernielden en plunderden delen van het gebouw gedurende enkele uren en het leidde tot de ontruiming en vergrendeling van het Capitool. Ook waren er vijf sterfgevallen. Een heftige en zwarte dag in de geschiedenis van Amerika. Maar Melania vond van niet, zo beschrijft de auteur in haar boek. “Nee”, was volgens Stephanie het korte berichtje dat ze op 6 januari kreeg van Melania Trump. Een minuutje eerder had Grisham de first lady via sms gevraagd “of ze wilde tweeten dat vreedzaam betogen het recht van elke Amerikaan is, maar dat er geen plaats is voor wetteloosheid en geweld.” Melania weigerde, ook al werd op dat moment het Capitool bestormd door aanhangers van haar echtgenoot die weigerden te geloven dat de presidentsverkiezingen correct waren verlopen.

Wat ze wel deed? “Ze was bezig met een fotoshoot van een nieuw tapijt dat ze had gekocht”, en uiteindelijk bleek dit de druppel voor Grisham. Hoewel ze al jarenlang in dienst was van de first lady, nam ze binnen een uur ontslag. Dit kon ze naar eigen zeggen niet langer verantwoorden. “Dat ene berichtje heeft mij gebroken”, schrijft ze in het boek.

Donald en Melania Trump © BrunoPress

Grisham, de perssecretaris die erom bekendstaat gedurende haar hele periode in het Witte Huis nooit een persconferentie te organiseren, houdt het daar niet bij. Zo was Melania er volgens Grisham rotsvast van overtuigd dat de presidentsverkiezingen vervalst waren en dat haar echtgenoot dus onrechtmatig had verloren. “Daarom weigerde ze ook om Jill Biden uit te nodigen en ervoor te zorgen dat de overgang vlot zou verlopen. Ik probeerde haar uit te leggen dat er kleine onregelmatigheden voorkomen bij elke verkiezingen, maar dat er geen grote samenzwering was om haar man uit het Witte Huis te krijgen. Ze weigerde het echter te geloven.”

Het kamp van Melania Trump reageerde intussen al met een persbericht op de aantijgingen. “Het doel van dit boek is duidelijk: een poging om zichzelf goed te praten na een vreselijke prestatie als perssecretaris en onprofessioneel gedrag in het Witte Huis. Door onwaarheden en verraad probeert Grisham geld te verdienen over de rug van mevrouw Trump.”

In het boek ’I’ll take your questions now: what I saw in the White House’, dat op 5 oktober uitkomt, zou Grisham ook nog onthullingen doen over Donald Trump en zijn schoonzoon Jared Kushner. “Grisham heeft geheimen over Donald Trump waar zelfs Melania niets van weet”, zo schrijft Politico, een Amerikaans tijdschrift dat als een van de eersten de kans kreeg om het boek in te zien.

Bron: Politico, Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook