Strak in het pak: dit zijn de vijf meest stijlvolle prinsen

We zijn dol op prinsessenjurken, maar laten we het ook eens over de royal mannenmode hebben!

Lees ook

Eerlijk is eerlijk, 99% van de tijd hebben we het over de royal fashion van de koninginnen, prinsessen en hertoginnen. Terwijl er genoeg prinsen rondlopen die ook altijd op hun paasbest voor de dag komen. Het prestigieuze blad Tatler verkoos de stijlvolste.

Volgens het high society magazine behoren deze Koninklijke Hoogheden tot de meest stijlvolle prinsen ter wereld. Er zitten een paar verrassingen tussen, te beginnen met nummertje vijf. We tellen af!

5. Prins Charles

We zouden ‘m nu niet snel meer noemen als stijlicoon, maar in zijn jongere jaren vielen de strakke polo’s van prins Charles behoorlijk in de smaak bij het grote publiek. Ook prijst Tatler dat de kroonprins zo lekker stijlvast is: hij heeft bijvoorbeeld al 30 jaar hetzelfde jasje in zijn garderobe hangen. Ook deinst hij niet terug voor een traditionele kilt when in Scotland en promoot hij met zijn modekeuzes zo veel mogelijk (duurzame) Britse merken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clarence House (@clarencehouse)

4. Prins Nikolai van Denemarken

Een prins die zich volledig heeft ondergedompeld in de fashion world: vier jaar geleden tekende prins Nikolai van Denemarken een modellencontract. De 23-jarige knapperd heeft inmiddels shows voor Dior en Burberry gelopen en schitterde al op de cover van Vogue Ukraine.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Hommes (@voguehommes)

3. Prins Philippos van Griekenland en Denemarken

De Griekse ex-royals zijn echte jetsetters en hebben allemaal een goed gevulde garderobe, passend bij hun wereldse leventje. Ook prins Philippos, het peetkind van prinses Diana, komt vaak vol zelfvertrouwen over. Of dat nou is wanneer hij zijn op maat gemaakte pakken draagt of op blote voeten rotsen beklimt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @ninaflohr

2. Prins Carl Philip

De Zweedse prins wordt vaak verkozen tot een van de knapste royals out there, en zijn goed verzorgde kledingkeuzes dragen ongetwijfeld een steentje bij aan zijn onberispelijke verschijning. Carl Philip wisselt luxe kasjmieren truien af met wollen mantels, complete uniformen of juist een stoere outdoor look: hij kan het allemaal hebben.

Stijlvolle-prinsen-Carl-Philip
Prins Carl Philip in pak, naast prinses Sophia. Bron: BrunoPress

1. Pierre Casiraghi

Túúrlijk staat er een modeminnende Grimaldi-telg op nummer een. Beatrice Borromeo, de echtgenote van Pierre Casiraghi, werd eerder al verkozen tot de meest stijlvolle royal. En nu mag de kleinzoon van Grace Kelly zich blijkbaar ook een van de best geklede prinsen noemen (al is-ie technisch gezien geen prins, we zien het even door de vingers). Onlangs tekende Pierre als zoveelste Monegaskische royal een modellencontract, en sindsdien is hij het gezicht van de mannencollectie van Dior.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hello Monaco magazine (@hello_monaco)

Op de catwalk

Het is overigens niet zo bijzonder dat veel royals chique staatsbezoeken inruilen voor een loopje op de catwalk. Naast prins Nicolai van Denemarken en Pierre Casiraghi van Monaco, zijn er namelijk nog meer modellen met een koninklijke achtergrond. Zo tekende prins Felix, het broertje van prins Nicolai, begin dit jaar zijn eerste modellencontract. En is lady Kitty Spencer, de oudste dochter van Charles Spencer en een nicht van wijlen prinses Diana, al meerdere keren gespot op de catwalk van Dolce & Gabanna.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress, Instagram

 

Laatste nieuws

Zie ook