‘Prinses Diana liet tapes achter voor toekomstige vrouwen William en Harry’

Wat moederlijke wijsheid voor Kate en Meghan.

Door alle foto’s en beelden van de overleden prinses Diana weten we één ding zeker: ze was dol op prins William en prins Harry. Zo dol, dat ze persoonlijke banden had opgenomen voor haar kinderen én hun toekomstige vrouwen. 

Persoonlijke banden

Prinses Diana werd volgens een goede vriend geïnspireerd door tapes die ze maakte voor de biografie van Andrew Morton om ook banden op te nemen voor haar kinderen. Het leek haar een goed idee om ook banden voor haar kinderen te maken, waar ze in de toekomst naar zouden kunnen luisteren. Met de banden hoopte ze alsnog prins William en prins Harry te adviseren over hun leven bij de Firma, als ze er niet meer was.

Een insider noemt het een bijzonder statement en krachtig gebaar van de prinses: “Hoe ongelooflijk het ook was, Diana wist dat ze jong zou sterven. Ze was erg afgestemd op de geestenwereld en psychische gebeurtenissen”, aldus de bron tegen OK! Magazine. Door de banden kon ze alsnog deel blijven uitmaken van het leven van haar zoons, zelfs nadat ze weg was.

Prinses-Diana
De prinses was ontzettend close met haar zoons. Bron: BrunoPress

‘Zeurende moeder’

“Ze vond het best slim, en hield van het idee om te zijn wat ze noemde een ‘zeurende moeder van voorbij het graf’. Zo vond het best grappig”, gaat de bron verder. Volgens de insider waren de tapes oprecht en ‘sprak ze recht vanuit haar hart’. Na het horen van de tapes sprak ze samen met Diana regelmatig over het soort meisje dat William zou trouwen. Zo dachten ze dat zijn bruid mooi, slim en onafhankelijk zou zijn, precies wat Kate Middleton ook is.

Niet alleen haar zoons kregen een tape, ook was er een tape rechtstreeks gericht aan Kate. Hierin besprak ze enkele parels van wijsheid die je nodig hebt om in de koninklijke familie te trouwen – iets waar Diana zeker een hoop van geleerd heeft. Zo adviseert ze om ‘je huwelijk de publieke schittering en de privédruk van het koninklijke leven te laten overleven, het geduld, compromis, begrip, vertrouwen, loyaliteit en, natuurlijk, liefde zal vergen’. Moederlijke wijsheid, dus!

Bron: Express.co | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws