Prinses Charlene keert mogelijk deze maand nog terug naar Monaco

De hoop is nog niet helemaal vervlogen in Monaco: komt Charlene wel terug voor de volgende feestdag?

Lees ook

Het herstel van prinses Charlene gaat nog wel een paar maanden duren, verklaarde het paleis onlangs, maar toch blijven de inwoners van Monaco hoopvol. Zal ze zich deze maand dan toch nog in het openbaar laten zien?


Nieuw jaar, nieuwe kansen

Prinses Charlene heeft het afgelopen jaar talloze belangrijke dagen voor haar gezin en voor haar landje moeten missen door haar ziekte. Door holte-ontstekingen moest ze ongepland maanden in Zuid-Afrika verblijven en kon ze niet bij de viering van haar 10-jarig huwelijksjubileum zijn, liep ze de eerste schooldag van haar tweeling mis en moest ze de Nationale Feestdag van Monaco overslaan.

De prinses is nog altijd herstellende, nu in een kliniek ‘ergens in Europa’, maar toch is de hoop op een terugkeer naar Monaco nog niet vervlogen. Royaltywatchers verwachten dat Charlene misschien haar terugkeer maakt naar het ministaatje voor de viering van Sainte Dévote later deze maand.

Sainte Dévote

Op 27 januari viert Monaco namelijk de dag van haar beschermheilige Sainte Dévote/de Heilige Devota, een gelegenheid waarbij de prinselijke familie altijd acte de présence geeft. Het was in 2021 een van de laatste keren dat we prinses Charlene in het openbaar zagen, zij het zo goed als undercover.

Prinses Charlene en prins Albert, 27 januari 2021. Beeld: BrunoPress

Het is een viering waar de Grimaldi’s veel waarde aan hechten, dus volgens de inwoners van Monaco zou het een goed moment zijn voor prinses Charlene om haar gezicht weer eventjes te laten zien. Als ze zich goed genoeg voelt natuurlijk, en daar weten we maar weinig over. “Prinses Charlene herstelt op bevredigende en geruststellende wijze, maar het kan nog een paar maanden duren voordat ze volledig is hersteld”, schreef het Monegaskische hof vlak voor Kerstmis in een verklaring.

Twijfels

“Zodra haar gezondheid het weer toelaat, zal de prinses graag weer tijd met de inwoners van Monaco doorbrengen”, was ook te lezen in datzelfde statement van het paleis. Maar die inwoners zelf hebben er inmiddels een hard hoofd in. Ze heeft al zoveel grote gelegenheden gemist, een terugkeer op de 27e lijkt niet iedereen waarschijnlijk…

Kort bezoek

Niet alleen haar ‘onderdanen’ moeten prinses Charlene al lang missen, voor haar kinderen prins Jacques en prinses Gabriella geldt hetzelfde. Tijdens Kerstmis brachten prins Albert en de royal tweeling een bezoek aan prinses Charlene in de kliniek waar ze momenteel verblijft, een hereniging die volgens insiders ‘maar een paar uurtjes’ duurde. Klinkt nog niet veelbelovend, maar we gaan het zien, later deze maand!

Bron: Royal Central, Closer | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook