Dit is Caroline Tensens geheim voor gewichtsafname na de overgang

De presentatrice geeft antwoord op de vraag die haar enorm vaak gesteld wordt.

Lees ook

Een aantal maanden geleden bracht Caroline Tensen de documentaire Het verboden woord uit. Ze vertelde daarin uitgebreid over de overgang en de hormonale veranderingen die ze daardoor ervoer. Naar aanleiding daarvan kreeg ze enorm veel vragen van kijkers, waaronder hoe ze zo is afgevallen. Op die vraag geeft ze nu antwoord.

Niet gelukkig te krijgen

In november vertelde Tensen in een interview met RTL Boulevard voor het eerst over haar documentaire. Ze heeft de overgang zelf als behoorlijk heftig ervaren. “Ik ben van huis uit een heel opgewekt type, maar ineens kon ik alleen maar huilen. Meteen vanaf het moment dat ik opstond. Dat paste totaal niet bij me. Ik begreep er niets van. Terwijl ik niets anders deed met eten en al mijn hele leven sport. Het werd erger en erger”, vertelde ze destijds. “Ik liep met mijn ziel onder mijn arm. Ik zat voor mijn gevoel op de reservebank bij de publieke omroep, ik was dik, dacht dat iedereen me aanstaarde. Ik was niet gelukkig te knúppelen.”

Eerst had Tensen de link tussen haar klachten en de overgang nog niet gelegd. Tot ze op advies naar een speciale hormoondokter ging.

Geen taboe meer

Tensens doel met de documentaire was om het taboe rondom het woord ‘overgang’ te doorbreken. Veel vrouwen kampen immers met de klachten die daarbij komen kijken.

“Ik voelde me tijdens die overgang zo eenzaam, omdat ik het buiten mijn directe omgeving met niemand durfde te delen”, vertelde ze. “Ik schaamde me ervoor dat ik ‘zo’n vrouw’ was, maar later zag ik in hoe belachelijk dat eigenlijk was. Ik denk dat heel veel vrouwen dat hebben, en dat zou niet moeten. Ik vind dat erover gesproken moet worden zonder lacherig te doen, want het is allesbehalve lachen.” Ook vindt ze het belangrijk dat jongere mensen meer over het onderwerp te weten komen, bijvoorbeeld haar eigen zoon Bob. “Ik vind dat hij moet weten wat er straks met zijn vrouw kan gebeuren, zodat hij er voor haar kan zijn. Een luisterend oor is van levensbelang. Godzijdank had ik dat.”

De oplossing

De documentaire leverde Tensen niet alleen een storm aan positieve reacties, maar ook een hele hoop vragen op. De meest gestelde vraag was hoe ze na de overgang zoveel is afgevallen. Daar heeft ze gisteren via Instagram op gereageerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Tensen (@carolinetensen)

”Voor mij hielp heel veel sporten en nagenoeg geen koolhydraten eten”, zegt de presentatrice in de video. Ze vermeldt er wel bij dat een dieet heel persoonlijk is en dat je dus iets moet vinden dat bij jou past. “Zoek een gezond dieet dat bij je past en je ook lang kan volhouden. En waarbij je niet elke dag denkt: ik ben aan de lijn. Want dan hou je het gewoon niet vol. Uiteindelijk gaan de kilo’s er echt wel weer van af”, is haar afsluitende boodschap.

Bron: RTL Nieuws, LINDA. | Beeld: BrunoPress, Instagram Caroline Tensen

Laatste nieuws

Zie ook