Charlotte Casiraghi galoppeert de Chanel-show binnen

De kleindochter van Grace Kelly weet hoe ze haar entree maakt!

Chanel weet vaak te verrassen tijdens de presentatie van haar gloednieuwe couturecollectie. Het spektakel van dit jaar? Een royal uit Monaco die casually op haar paard binnen komt hobbelen. Dát is pas een entree!

Charlotte Casiraghi te paard

Tijdens de Paris Couture Week vingen we al een glimp op van Monaco’s Beatrice Borromeo en Pierre Casiraghi bij Dior, maar hun verschijning werd een dag later behoorlijk overschaduwd door die van (schoon)zusje Charlotte Casiraghi voor Chanel. De dochter van prinses Caroline opende de show door te paard de runway op te komen, gehuld in een tweedjasje uit de gloednieuwe collectie.

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Het prachtige decor waar Charlotte doorheen mocht rijden, was volgens de show notes ‘deels landschap, deels tuin, deels open theaterpodium’. Geen makkelijk parcours, maar gelukkig is Charlotte ’n ervaren ruiter.

Beeld: BrunoPress

Een slimme manier van Charlotte om haar passie voor paardrijden te combineren met haar liefde voor Chanel. Couture dragen tijdens het galopperen? Kan gewoon!

Klassiek & draagbaar

Daarnaast is de spectaculaire entree een mooi gebaar richting Gabrielle ‘Coco’ Chanel, die zelf ook groot paardenliefhebber was, en die vond dat je ook in een mooi mantelpak alle bewegingsvrijheid moest hebben. Dat je de couture van Chanel ook gewoon in het dagelijks (royal) leven uit de kast kan halen, is precies wat de collectie wil uitdragen. Kunstenaar Xavier Veilhan, die het decor ontwierp, legt ’t uit aan Vogue: “Ik houd van de klassieke Chanel en ik houd van sport. Het is grappig om te bedenken dat tailleur van Chanel iets is waar je in kunt golfen of kunt paardrijden.”

Charlotte Casiraghi en designer Virginie Viard. Beeld: Pro Shots

Hoewel de hoeveelheid veren in de collectie misschien niet voor elk dagelijks boodschapje of golfpartijtje geschikt is, zien de meeste designs er inderdaad heel draagbaar én vooral prachtig uit. Blader hier door de nieuwe looks (via Vogue).

Vier looks uit de nieuwe couturecollectie. Beeld: Chanel

We zien veel pakken en mantelpakjes, schitterende jurkjes, het bij Chanel onmisbare tweed en zo nu en dan een knipoog naar de vorige jaren twintig. Verantwoordelijk voor de collectie is Virginie Viard, de modeontwerper die Karl Lagerfeld in 2019 opvolgde als creative director van Chanel. Hierboven deelt ze een blik met Charlotte Casiraghi, die officieel bij het merk betrokken is sinds ze in 2020 ambassadeur werd, maar dankzij haar moeder prinses Caroline (een van de grootste Chanelfans die er is) al jarenlang front row zit. Of zoals ze het zelf zei, in haar eerste video voor het modehuis: “Het is alsof ik ben geboren met Chanel.”

Bron: Vogue, Vanity Fair, Chanel, Harper’s Bazaar | Beeld: Chanel (Ola Rindal), Pro Shots, BrunoPress

Laatste nieuws