Hertogin Kate gaat voor chique luipaardprint

Kates nieuwste aanwinst: een kittig printje en dé laarzentrend van 2022.

Lees ook

Kate gaat voor kittig! De hertogin van Cambridge oogst lof met haar chique luipaardprint en trendlaarzen van het moment. 

Royal approval

Een luipaardprintje ordinair? Dat gaat al láng niet meer op. De kittige printjes hebben inmiddels koninklijke goedkeuring gekregen (Máxima is er dol op!) en ook Kate heeft luipaardprint in de kast hangen. Al houdt ze het wel, zoals gewoonlijk, vrij ingetogen. Geen knalkleur, maar khaki. Een zoom tot ver over de knie en een hooggesloten nek. Zó past de luipaardprint helemaal binnen het royal kledingprotocol.

De hertogin van Cambridge bij Shout London. Beeld: BrunoPress

Oorbellen voor een prikkie

De Duchess combineert haar chique en zeer degelijke kattenprintje met gouden oorringen van ASOS (een koninklijk koopje: ze hebben een prijskaartje van 12,50 euro) en met zwarte suèdelaarzen van Ralph Lauren. Met haar gehakte boots is Kate helemaal on trend. Vorige week liet ze zich ook al zien met hoge, slouchy laarzen. Ze waren zo in trek dat hertogin Kate door een vrijwilliger werd gevraagd waar ze haar schoenen had gekocht. Maar die prangende vraag kon niet beantwoord worden door Kate: “Ik heb eerlijk gezegd geen idee.” Laat dat maar aan de styliste over…

Hertogin Kate ontmoet vrijwilligers in Lancashire. Beeld: BrunoPress

Onder de indruk

We mogen dan wel onder de indruk zijn van Kates kledingkast, de hertogin zelf was behoorlijk impressed door de 13-jarige jongen die ze ontmoette in haar luipaardprintjurk. Deze Leo Street sliep namelijk vrijwillig een jaar lang buiten in een hangmat om geld in te zamelen voor Shout, een hulplijn voor mentale gezondheid. Dus óók als het buiten -5°C was. “Er is geen padvindersinsigne groot genoeg voor zo’n prestatie”, aldus een verbijsterde Kate. “Wat je hebt bereikt is enorm inspirerend. Je moet een indrukwekkende manier hebben gevonden om warm te blijven.” Awh! Je moet er wat voor over hebben, maar dan krijg je wél de complimenten van Kate.

Bron: Marie Claire UK, Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook