Paleis geeft update over gezondheid prinses Charlene

Is ze al aan de betere hand?

Lees ook

Nu prinses Charlene ook de belangrijke feestdag Sainte Dévote heeft gemist, rijst de vraag: Wanneer keert ze weer terug naar Monaco? Het paleis laat in ieder geval weten hoe het nu met haar gaat.

Feestdagen

Op 26 en 27 januari, de dagen na Charlenes verjaardag, viert Monaco de dag van beschermheilige Sainte Dévote. Een belangrijke dag voor het landje en voor Charlene, maar dit jaar was ze er voor het eerst in haar prinsessencarrière niet bij. Woensdag en donderdag was het wederom prinses Caroline, de oudere zus van prins Albert, die ‘inviel’ als First Lady van Monaco.

Ondanks dat we dus geen glimp van Charlene te zien kregen, deelt het paleis wel een update over haar gezondheid. Het “herstel van prinses Charlene wordt momenteel op een bevredigende en zeer bemoedigende manier voortgezet”, zo luidt de verklaring van het hof. Charlene’s herstel “zal nog enkele weken in beslag nemen,” vervolgt de verklaring. Daardoor zal ze “helaas niet in staat zijn om de festiviteiten van de Sainte Dévote dit jaar bij te wonen.”

Verklaring

“Samen met haar echtgenoot, prins Albert II, deelt zij haar hart met alle Monegasken en inwoners van Monaco ter gelegenheid van deze vieringen. Zodra haar gezondheid het toelaat, zal de prinses met vreugde opnieuw gezellige momenten met hen delen. Tijdens deze periode verzoekt het prinselijk paar dat hun privéleven en dat van hun kinderen wordt gerespecteerd”, luidt de verklaring tot slot.

In een eerder interview met PEOPLE gaf prins Albert aan dat zijn vrouw een diepe “uitputting, zowel emotioneel als fysiek”, ervaart en daarvan moet bijkomen. Het paleis van Monaco liet rond Kerstmis weten dat het nog ‘enkele maanden’ kan duren voordat Charlene volledig hersteld is. Die maanden zijn nu dus bijgesteld naar weken, dus wie weet, een sprankje hoop?

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook