‘Prins Harry en William begraven de strijdbijl voor platina jubileum The Queen’

Is dit het moment voor verzoening?

Lees ook

Het botert nog altijd niet zoals vanouds tussen prins Harry en William. De twee zien elkaar nauwelijks sinds Harry naar Amerika is verhuisd, maar het lijkt erop dat er binnenkort toch een verzoening plaats zal vinden tussen de twee prinsen. Voor het platina jubileum van The Queen reist Harry namelijk af naar het Verenigd Koninkrijk.


Contact

Het vertrek van prins Harry en de uitspraken die hij deed in het explosieve Oprah-interview zijn nog lang niet vergeten in het paleis. In juni vorig jaar waren royal broers William en Harry weer heel eventjes herenigd om een standbeeld van prinses Diana te onthullen, maar van hun ooit zo hechte band leek toen weinig meer over. Eind vorig jaar werd duidelijk dat de twee prinsen weer even samenwerkten voor de uitreiking van de Princess Diana Award, maar verder dan een professionele connectie kwam het sinds het vertrek van Harry niet echt.

Jubileum

Echter, het lijkt erop dat Harry en William de strijdbijl inmiddels redelijk hebben begraven. Dat heeft alles te maken met de viering van het platina jubileum van hun oma, koningin Elizabeth. Het jubileum van The Queen wordt in het eerste weekend van juni groots gevierd. Naar verluidt keert Harry dan terug naar het Verenigd Koninkrijk voor de festiviteiten. De broers zullen tijdens die festiviteiten ‘verplicht’ zijn om naast elkaar te verschijnen, vertelde koninklijk expert Katie Nicholl aan de BirminghamMail. “Beide broers zullen concessies moeten doen. Het jubileum zal hen meer kans geven om de onenigheden uit te vechten,” zei ze.

Broederliefde

Hoe het nu precies zit tussen de twee broers is niet duidelijk. Tijdens het veelbesproken interview met Oprah Winfrey in 2021 zei Harry nog het volgende over William. Hij zei dat ze “ruimte namen op het moment” maar dat hij nog steeds van zijn broer houdt en: “tijd heelt alle dingen, hopelijk”. “Zoals ik al eerder heb gezegd, ik hou zielsveel van William. Hij is mijn broer. We zijn samen door een hel gegaan. We hebben een gedeelde ervaring, maar we waren op verschillende paden”, aldus Harry. Of Meghan, inclusief Archie en Lilibet, deze zomer met Harry meekomt naar Engeland, is nog niet duidelijk.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress


Laatste nieuws

Zie ook