Grote diefstal op The Crown-set: voor ruim 175.000 euro aan spullen gestolen

Wat een domper! Betekent dat nog meer vertraging?

Dat de decors van Netflix-serie The Crown er altijd vorstelijk en luxueus uitzien, is ook bij een aantal dieven niet onopgemerkt gebleven. Variety meldt dat er voor bijna 180.000 euro aan voorwerpen van de set is gestolen. Heavens!

Dure attributen

Om paleizen na te bootsen in de Netflix-serie over het Britse koningshuis, worden natuurlijk talloze kostbare voorwerpen en replica’s gebruikt op de set. Een aantal dieven heeft nu flink huisgehouden op de filmlocatie van The Crown in het Engelse Yorkshire. Er zouden ruim 350 voorwerpen zijn gestolen, waaronder een replica van een Fabergé-ei, kristallen glazen, kandelaren, een klok en een dressoir. Hoewel het ‘slechts’ filmattributen zijn, gaat het toch om spullen met een gezamenlijke waarde van meer dan 200.000 dollar, of ruim 179.000 euro.

Nog meer vertraging?

We moeten nu al maanden, of zelfs jaren wachten op het vijfde seizoen van The Crown. Betekent de diefstal nog meer vertraging tot we de serie over de Britse royals weer op onze schermen kunnen zien? Volgens Variety gaan de opnames (gelukkig!) gewoon door. Er worden vervangende decorstukken gezocht en de politie van Yorkshire probeert ondertussen de gestolen spullen op te sporen. Ondanks deze flinke tegenslag kunnen we seizoen vijf dus nog steeds in november 2022 op Netflix verwachten.

Bron: Variety, Nu.nl | Beeld: The Crown/Netflix

Laatste nieuws