Jong geleerd is oud gedaan: prinsje Charles van Luxemburg in actie!

Wat een dotje is het toch!

Als royal ontkom je er niet aan: bomen planten is een terugkerende activiteit in iedere koninklijke agenda. Prinses Amalia plantte een koningslinde na haar achttiende verjaardag, Jacques en Gabriella van Monaco staken op 6-jarige leeftijd al de handen uit de mouwen om een Zuid-Afrikaanse boom in de grond te zetten en prinsje Charles van Luxemburg is er nóg vroeger bij. De schattigste royal du moment was weer eens met zijn ouders op pad.

Prinsje Charles werd deze week door zijn ouders, erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie, meegenomen naar een bezoek aan de scouting. In ons hoofd is de jongste Luxemburgse royals nog een baby’tje, maar wauw, wat wordt Charles al groot!

© Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Groot genoeg om alvast de kneepjes van het vak te leren. Prinsje Charles kon bij de Luxemburgse scouting toekijken hoe een lindeboom werd geplant, zowel ter ere van hemzelf als van wijlen groothertog Jean. “Een boom planten is nooit een simpel gebaar. Het is een sterk en hoopvol teken, want de boom is het symbool van een leven dat beschermd moet worden en dat kracht bijgezet moet worden”, legde vader Guillaume uit. Een mooie betekenis is het zeker, maar voorlopig laat Charles het werk wel aan zijn pa over. Het échte royal boomplantwerk komt later wel!

© Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Prinsje Charles, of ‘Charel’, zoals ze in Luxemburg zeggen, is na zijn vader de tweede in de lijn van troonopvolging. Door zijn geboorte op 10 mei 2020 schoven zijn oom prins Félix en diens kinderen prinses Amalia en prins Liam een plaats op in de rangschikking.

Bron: Royal Central | Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue 

Laatste nieuws