Najib Amhali over de liefde van zijn leven: ‘Ik herkende mezelf gelijk in haar’

'Ze is mijn steun en toeverlaat, in goede en slechte tijden.'

Lees ook

Najib Amhali kennen we natuurlijk als cabaretier en presentator met een hoop succesvolle programma’s op zijn naam. Toch vergeet hij door al het succes niet waar hij vandaan komt en aan wie hij dat te danken heeft. In de nieuwste Beau Monde praat hij over de twee liefdes van zijn leven

Goede band

Najib Amhali is geboren in Marokko, maar is opgegroeid in het boerendorp Krommenie. Met een muzikale vader en een zorgzame moeder, had hij een goede basis om het groot te maken op het podium. Hij kan ook steunen op zijn moeder, met wie hij al van jongs af aan al een goede band heeft. “Toen ze naar Nederland kwam, sprak ze de taal niet en kende ze niemand. Dat zorgt ervoor dat je heel erg op elkaar aangewezen bent. We voelen elkaar enorm goed aan”, aldus de cabaretier.

Steun en toeverlaat

Maar achter een succesvolle man staat ook een vrouw die hem door dik en dun steunt. Najib weet dan ook zeker dat de liefdes van zijn leven zijn moeder én zijn vrouw zijn. Najib: “Mijn moeder is mijn alles en mijn vrouw is mijn soulmate.” De twee leerden elkaar elf jaar geleden kennen. “Ik herkende mezelf gelijk in haar: een bepaalde gedrevenheid en passie. Niama heeft de kappersopleiding gedaan en is klein begonnen, met baantjes bij allerlei zaken. Haar doel was om een eigen zaak te hebben en dat is gelukt. Ze is de moeder van mijn kinderen en mijn steun en toeverlaat, in goede en slechte tijden.”

Najib-Amhali
Najib met zijn grote liefdes, zijn vrouw, moeder en zonen Noah en Novell. Bron: BrunoPress

Najib en Niama zijn in 2012 getrouwd, maar ging er nog het nodige aan vooraf. Najib had haar namelijk nooit officieel een aanzoek gedaan. “Ze had al een paar keer gevraagd: ‘Heb je al wat bedacht?’ Maar ik had op dat moment een heel druk schema, dus dat moest maar net passen. Het juiste moment kwam op de dag dat zij haar kapperszaak opende. Toen heb ik een vliegtuigje voorbij laten komen met de tekst: ‘Wil je met me trouwen?’ Dat vond ze heel romantisch.”

Meer lezen over Najib Amhali? In de nieuwste Beau Monde praat hij openhartig over zijn verslavingen, zijn opvoeding, zijn grootste angst en waar hij trots op is. Vanaf woensdag 2 maart overal verkrijgbaar!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto: Bop Mulder | Styling: Danielle Dinkgreve | Visagie: Marije Rosenbach

Laatste nieuws

Zie ook