Zo ziet het prachtige huis van Carice van Houten eruit

Carice deinst niet terug voor een beetje kleur in huis.

Lees ook

Voor wat interieur inspiratie loeren we graag even binnen in het huis van Carice van Houten. Want wie had gedacht dat de actrice in een saaie woning zou wonen, heeft het goed mis: Architectural Digest magazine biedt nu een inkijkje in het huis van de beroemde actrice. Met niemand minder dan interieurstylist Nicole Dohmen die verantwoordelijk is voor de styling, kunnen we alleen maar met open mond toekijken. Wauw!

Esthetiek, interieurdesign en kleur

Carice houdt graag zoveel mogelijk van haar leven privé. We zien haar vriend maar zelden, haar kind zelfs helemaal nooit. Dat we nu een kijkje in haar huis krijgen, is dan ook erg zeldzaam. Maar voor ons natuurlijk een feestje! “Ik ben heel trots om eindelijk mijn huis, dat ik samen met @atelier.nd.interior heb gecreëerd, te laten zien. Het heeft mijn liefde voor esthetiek, interieurdesign en kleur weer helemaal aangewakkerd en ik zou dit nog veel meer willen doen”, schrijft de actrice bij de cover van Architectural Digest magazine waar een kamer van haar woning op te zien is.

Kleur

Carice deinst duidelijk niet terug voor een beetje kleur in huis. “Er is geen enkele witte muur”, vertelt Carice van Houten aan AD Magazine. Vlak voor de coronapandemie kocht ze samen met haar partner Guy Pearce een nieuw huis. Ze hadden vanwege de leerplichtige leeftijd van hun zoontje besloten minder te gaan reizen en dus gingen ze op zoek naar een fijne thuisbasis. Dat vonden ze in een woning net buiten Amsterdam.

Creatieve tegenhanger

De volgende stap was de inrichting van het huis. “Ik had een duidelijke visie, maar ook oneindig veel mogelijkheden. Ik kan mezelf de hele nacht op het internet verliezen om meubels te zoeken, maar ik had een creatieve tegenhanger nodig die structuur zou brengen”, legt Carice uit. Toen ze toevallig de winkel Atelier ND van Nicole Dohmen in het centrum van Amsterdam bezocht, vond ze haar partner in crime in de interieurontwerper. Samen maakten ze het huis helemaal naar haar stijl. Hieronder een aantal foto’s. Benieuwd naar meer? Klik hier voor het artikel in AD Magazine.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AD Italia (@ad_italia)

Story Carice van Houten
Bron: @leavecaricealone

Eyecatchers

Het eindresultaat is precies zoals Carice zit had voorgesteld. Een mengelmoes van verschillende stijlen, kleuren en patronen, maar toch één geheel. “Paars loopt als rode draad door het huis, ook al is het geen gemakkelijke kleur. Ik hou nog meer van roze, Nicole moest me ervan weerhouden om het niet te overdrijven.” Zo had ze eerder een knalroze keuken, waar ze afscheid van heeft genomen. “Het was een beetje overdreven.”

Een aantal eyecatchers in huis zijn het snoeproze Vispring bed in de slaapkamer, het paarse Kvadrat vloerkleed in de woonkamer, de paarse Étoffe Unique gordijnen in het eetgedeelte en het antiekroze behang van Kelly Wearstler in de gang.

Bron: Elegance, AD Magazine | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook