Downton Abbey-fans opgelet! Deze serie van dezelfde maker is nú te zien

Terwijl we wachten op de nieuwe Downton-film, smullen we van The Gilded Age!

We moeten nog een paar weken wachten op de nieuwste Downton Abbey-film, maar gelukkig is daar nu een heel welkom zoethoudertje. De serie The Gilded Age is namelijk nu ook in Nederland te zien! En dat is niet de enige nieuwe serie die we komende tijd kunnen bingewatchen.

The Gilded Age

Julian Fellowes, het meesterbrein achter de razend populaire Downton Abbey-serie, heeft niet stilgezeten. Onlangs kwam een nieuwe televisieserie van zijn hand uit, The Gilded AgeEn als we de eerste reacties daarop mogen geloven, is het precies waar alle Downton-liefhebbers op hoopten: prachtige, weelderige kostuums, sterke personages (à la Lady Violet), en een flinke dosis high society-drama. Ook leuk: Louisa Jacobson, de dochter van Meryl Streep, heeft een hoofdrol.

The Gilded Age speelt zich af in New York in het jaar 1882 – een paar decennia voor ‘Downton’ dus, en aan de andere kant van de oceaan. De trailer geeft je alvast een goede indruk:

Nu te zien

The Gilded Age is alleen te zien op HBO Max, een streamingsdienst die lange tijd niet in Nederland beschikbaar was. Tot vandaag! En hoewel we Netflix of Videoland natuurlijk nog lang niet uitgekeken hebben, is het moeilijk om het aanbod van HBO Max te weerstaan. Niet alleen krijgt iedereen die in maart lid wordt 50% korting (zolang je lid blijft!), ook lonken er meer dan genoeg grote titels. Zo zijn oude favorieten als Sex and the City, Friends en Gossip Girl te zien op het platform, ook zijn er een hoop ‘originals’ waar we nieuwsgierig naar zijn.

Yep, onze kijklijst wordt deze week weer flink uitgebreid. En dan verschijnt over een paar weken óók nog het langverwachte tweede seizoen van Bridgerton op Netflix. Popcorn en wijn in de aanslag, wij zitten klaar voor alle (kostuum)drama en romantiek!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, The Gilded Age

Laatste nieuws