Zó houd je je haar gezond tijdens de warme zomermaanden

Je lokken in model brengen zonder ze te beschadigen wordt zo 'n fluitje van een cent.

Lees ook

Zonlicht, chloorwater, zeewater… De zomer is niet bepaald vriendelijk voor onze lokken. En daarom willen we ons haar niet onnodig nóg meer beschadigen terwijl we het in model brengen. Enter de Keratin Protect-stylingtools van Remington, die voorzien zijn van een keramische coating met keratine en amandelolie. Daardoor houden de stylingtools je haar juist sterk en gezond. Hoe werkt ’t precies?

De kracht van keratine

Wat is keratine precies? Keratine is een lichaamseigen stof die onder andere voorkomt in je haar, huid en nagels. Door blootstelling aan de zon, chloorwater, verfbeurten en regelmatig gebruik van stylingtools kan de hoeveelheid keratine in je lokken afnemen. Een groot nadeel hierbij is dat ons lichaam deze hoeveelheid niet zelf weer herstelt. Gelukkig kun je een handje helpen door zelf keratine op te nemen in je hair care routine, en dat kan gewoon via je stylingtools!

Hoe werkt dat precies?

Voor de stylingtools in de Keratin Protect-serie gebruikt Remington gehydroliseerde keratine, zoals die ook gebruikt wordt in haarconditioners. Bij het gebruik van één van de stylingtools, laat de tool heel geleidelijk zowel de keratine als de amandelolie af op het haar. Hierdoor voed je jouw haar dus terwijl je het in model brengt. Good to know: De stylingtool geeft deze voedingsstoffen alleen af tijdens het gebruik van de tool. Je hoeft dit niet aan te vullen en het raakt niet op zolang de garantie strekt (5+1 jaar garantie). Handig!

De must-have tools voor gezonde lokken deze zomer

De Keratin Protect stijltang is niet alleen gezonder voor je haar, maar ook nog eens bijzonder intelligent. De slimme stijltang bevat namelijk een hittebeschermende sensor. Deze sensor meet maar liefst 8x per seconde de vochtigheidsgraad in je haar en stemt op basis van deze informatie de temperatuur van de platen aan. Hierdoor krijg je wel de beste stylingresultaten, maar met zo min mogelijk schade. Je vindt de stijltang onder andere bij bol.com. Bekijk hem hier.

Vaak krijgen we te horen dat een blowout je lokken kan beschadigen, maar een föhn die ontworpen is om je haar juist te beschermen tegen beschadigingen bestaat anno 2022 gelukkig ook gewoon. Met de Keratin Protect föhn bescherm je je haar 3x meer dan met een standaard föhn. De conditioning ring is namelijk verrijkt met de eerdergenoemde keratine en amandelolie. Amandelolie helpt je haar te herstellen van eventuele beschadigingen en maakt je haar daarnaast zacht, glanzend en laat het gezond ogen. Ook deze föhn shop je via bol.com (of klik hier).

Een bos vol prachtige krullen of een mooie slag, zonder dat je haar uitdroogt of beschadigd raakt door je krultang? Ook dan zit je goed met de Keratin Protect-serie. De krultang zorgt voor sterke, soepele en gezonde krullen en is daarnaast makkelijk in gebruik. Dankzij de verbeterde griptechnologie glijdt je haar bijvoorbeeld niet meer van de krultang af. Ook bij de meer kwetsbare delen van het haar bereik je het gewenste resultaat dankzij de ‘gezonde’ PRO+- stand van 185°C. Je bestelt de krultang via bol.com of bekijk hem hier.

Daar houden we van: je haar krullen, drogen en gezond houden tegelijkertijd. Met de Keratin Protect föhnborstel bereik je snel professioneel resultaat, zonder het gestuntel met een aparte borstel en föhn. De borstel roteert twee kanten op en bevat twee verschillende opzetstukken met gemengde of zachte borstelharen en een root boost opzetstuk voor een volumineuze look. Deze handige föhnborstel vind je ook onder andere bij bol.com, of neem hier een kijkje.

En kijk hier voor een overzicht van al onze favoriete tools!

Voor elk wat wils

Of je deze zomer nu wat vaker mooie beach waves in je haar wilt maken, prachtige krullen wilt creëren voor een summer wedding of je haar snel en veilig droog te föhnen om zo vlug mogelijk de zon in te kunnen: met de Keratin Protect stylingtools van Remington zit je in ieder geval goed. Welke zet jij op je zomer-wishlist?

Laatste nieuws

Zie ook