Deze royal schittert voor het eerst op de cover van Vogue

Toch nog een primeur!

De Britse Vogue heeft er een koninklijk covermodel bij! Eerder schitterden prinses Anne, prinses Diana en hertogin Kate op de omslag van het prestigieuze modeblad, maar niet eerder ging de eer naar déze royal lady. 

Voor het eerst

Voor alles een eerste keer – ook als je al ruim 70 jaar op de troon zit. Queen Elizabeth, die volgende maand 96 wordt, krijgt in april haar allereerste Vogue-cover. Daarvoor hoefde ze zich echter niet te hullen in de nieuwste fashion of uren in de visagiestoel te zitten. Het Britse modeblad gebruikt een glamourous foto van Hare Majesteit uit de oude doos. Het portret dat te zien is op de cover werd in 1957 gemaakt door Antony Armstrong Jones, de latere echtgenoot van prinses Margaret.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Voor wie niet zo veel op heeft met de Royal Family, maar wel met Hollywood Royalty, komt Vogue met een tweede cover in de maand april. Daarop steelt actrice Anya Taylor-Joy de show, inclusief replica van het diamanten diadeem van de Queen. Helemaal aan koninklijke sferen ontsnappen gaat niet lukken in dit nummer, dat ook verder in gaat op de band tussen de Queen en Vogue én waarin de moderne koninklijke stijl uitgebreid besproken wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Kate op de cover

In 2016 vierde de Britse Vogue haar 100-jarige bestaan met de hertogin van Cambridge als covermodel. Zij kreeg wél haar eigen shoot, maar hield het behoorlijk casual. Op die fonkelende ring van prinses Diana na dan, die nog net het beeld inkruipt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Diana, de prinses van Wales, stond zelf vier keer op de cover van het fashionmagazine. De eerste keer in 1981, toen nog als Lady Diana Spencer, en ook gefotografeerd door Antony Armstrong Jones. Prinses Anne heeft drie keer de cover mogen sieren, en ook prinses Grace van Monaco heeft op de beroemde omslag van het Britse blad gestaan (op de kiek gezet door, jawel, Antony Armstrong Jones!). De koninklijke connectie tussen het tijdschrift en de Britse royals werd nog eens versterkt toen Meghan, de hertogin van Sussex, als guest editor meewerkte aan de editie van september 2019. Zij koos ervoor om niet zichzelf op de cover te zetten, maar een aantal vrouwen die ‘impact hebben gehad op de maatschappij en de toekomst op positieve wijze hebben veranderd’.

Bron: Vogue UK, Express, het Parool | Beeld: The Marvelous Mrs. Maisel via BrunoPress

Laatste nieuws