Royal modeshow on tour: een kijkje in Kates kledingkoffer

De Duchess zet haar meest modieuze beentje voor.

We hebben de afgelopen week volop tropische kiekjes van de Cambridges gehad. Want ondanks de politieke onrust waar ze ook gaan: het kroonprinselijke paar houdt die stiff upper lip in stand en toont zich van z’n meest positieve kant tijdens hun reis door het Caribisch gebied. Ook de kleding van Kate speelt hierin een rol. We nemen een kijkje in haar (ongetwijfeld overvolle) reiskoffer! Stem jij mee op de beste tour-outfit tot nu toe?

Colour coordinated

Het is maar goed dat de Cambridges niet hun eigen bagage hoeven mee te slepen en in een overhead moeten proppen. De Duke en Duchess wisselen namelijk meerdere keren per dag van outfit en komen elke keer weer piekfijn voor de dag. Een belangrijk onderdeel van royal dressing zijn subtiele nods naar de lokale cultuur van je hosts, weten ook Wills en Kate. Zo hebben we Kate de afgelopen dagen al meerdere malen kleuren uit nationale vlaggen in haar outfits zien verwerken.

Een ander mooi detail is dat de jurken die Kate droeg bij aankomst in respectievelijk Belize en Jamaica, samen ook de kleuren van de Commonwealth-vlag zijn. Bovendien speculeerde royalty-expert Elizabeth Holmes al dat de combinatie van blauw en geel ook een subtiele nod kan zijn naar de Oekraïense vlag.

Regionale touch

En natuurlijk geldt dat een outfit meer is dan alleen de kleur van je kleedje. Dat weet ook Kate, die haar outfits slim afmaakt met betekenisvolle details. Zo droeg zij een glamorous jurk in metallic schitterend roze, maar droeg zij in haar hand een clutch met een geborduurd Mayaans motief. Toepasselijk: want dit evenement vond plaats bij Cahal Pech – een oud Mayaans bouwwerk waar ceremonies werden gehouden, met onder meer tempels en decadente woonruimten.

In Jamaica zien we Kate voor een soortgelijke aanpak gaan. Naast de uitbundige vintage jurk draagt de hertogin hier een armband van de Jamaicaanse juwelier Lashawndla Bailey-Miller. Ook bij haar frisse witte Alexander McQueen-pak draagt Kate een set subtiele armbandjes van Bailey-Miller. En iedereen weet dat wat Kate draagt, direct uitverkocht raakt. Zo gebruikt de Duchess hier haar faam hier dus perfect om een lokaal talent in de spotlights te zetten – want ook búiten Jamaica kijkt de hele wereld mee naar de stijl van Kate.

Ongezouten mening

Afijn: de Beau Monde-redactie heeft de hele week genoten van alle looks die Kate uit haar schijnbaar eindeloze reiskoffer wist te toveren. Stijlvol, zomers, en helemaal Kate: dit is de hertogin in topvorm. Absolute favoriet van de redactie? De op en top glamoureuze smaragdgroene Jenny Packham gown die Kate ’s avonds droeg bij de receptie met de Jamaicaanse Gouverneur-Generaal. Ook haar felgele jurk bij aankomst in Jamaica konden we waarderen – we zien Kate niet vaak in felgeel (de Duchess kiest vaak voor een zachtere tint), maar we hopen dat ze deze kleur vaker uit de kast haalt!

En wat betreft de mindere looks van de tour: de glitterende roze galajurk van The Vampire’s Wife was natuurlijk prachtig. Maar naast manlief in William in business casual (geen das, knoopjes los en chino’s), en de rest van de gasten in cocktail-looks, was Kate toch flink overdressed. Natuurlijk verwachten we altijd dat de royals de best geklede mensen op een event zijn, maar Kate liep hier (heel glamorous, dat dan weer wel) toch een pas uit de maat wat ons betreft. Gelukkig valt er over smaak genoeg te twist. Daarom: laat via de poll hierboven weten welke outfit jíj het mooist vond.

Bron: Beau Monde, Elizabeth Holmes @eholmes, What Kate Wore | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws