Een adellijke titel, liposuctie en wodka: een kijkje in de goodiebag van de Oscars

De waarde van de goodiebag: 140.000 dollar.

Lord Will Smith of Lady Kristen Stewart van Glencoe? Oscar-genomineerde acteurs en actrices krijgen die ‘adellijke’ titel plus een stuk land in de Schotse Hooglanden dit jaar bij hun goodiebag. En dat is nog lang niet alles. 

Goodiebag

Het was weer een bijzonder feest: de Oscars 2022. Voor het eerst in twee jaar weer met een volle zaal, een drietal presentatoren én een nieuw format met meer grapjes (die soms niet helemaal goed uitpakten). Wat niet veel veranderd is, is de extravagante goodiebag die elk jaar wordt uitgereikt aan de Oscar-genomineerden.

Gouden chocola en liposuctie

Of de genomineerde acteurs, actrices en regisseurs er nou met het felbegeerde gouden beeldje vandoor gingen of niet, met lege handen gingen ze zeker niet naar huis. De goodiebag ter waarde van 140.000 dollar (127.372 euro) bestond dit jaar onder andere uit een dure vakantie in een kasteel in Schotland, gouden chocolaatjes, olijfolie met bladgoud en een hele lading multivitamines. En dat is nog lang niet alles. Ook krijgen de nominees een speciaal skincarepakket dat gebaseerd is op salades, enkele flessen wodka én een cheque van 15.000 dollar die ze kunnen uitgeven aan liposuctie.

Lord of Lady

En dan natuurlijk hét cadeau onder de cadeaus: een stuk land in Schotland met daarbij de titel ‘Lord’ of ‘Lady’. En niet zomaar een stuk land in Schotland, nee een stuk land in de Schotse Hooglanden: de favoriete plek van de Queen. Hoewel deze titels behoorlijk adellijk klinken, zijn ze dat niet. Een adellijke titel is namelijk niet te koop – je bent immers niet zomaar van adel. Deze titels vallen onder het Lairdschap, wat in Schotland de erfelijke titel is voor de eigenaar van een landgoed. Hoe dan ook, klinkt zeker leuk!

De Schotten waren echter wat minder blij met de goodiebag van dit jaar. Zij vinden dat hun land niet zomaar weggegeven mag worden en startten zelfs een petitie: ‘Haal Schotland uit de goodiebag’. Hoewel de petitie duizenden keren werd ondertekend, mocht het niet baten.

Belastingdienst

Onder anderen Will Smith, Judi Dench, Jessica Chastain, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Kristen Stewart, Andrew Garfield en Benedict Cumberbatch mogen zich vanaf nu Lord of Lady van Glencoe noemen. Of de in totaal 25 Oscar-genomineerden deze titel en bijbehorende goodiebag ook daadwerkelijk hebben aangenomen, is niet bekend. De cadeaus kunnen de celebs namelijk op een flinke rekening van de belastingdienst komen te staan, zo meldde TMZ eerder.

Bron: Independent, NU.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws