Gladde benen à la Kate? Zo voorkom je scheerbultjes

Experts geven advies.

Lees ook

Hertogin Kate Middleton heeft de koninklijke etiquettes duidelijk begrepen, we spotten bij haar nooit een scheerbultje op haar benen. Hoe kort de rok of jurk ook is – al houdt Kate het vaak tot een beschaafde knielengte – haar benen zien er altijd glad en stralend uit. En wij weten hoe ze dit voor elkaar krijgt! 

Scheerbultjes

Wij kunnen alleen maar dromen van gladde benen zoals Kate Middleton, maar met de juiste spullen en voorbereiding kun je dit ook bij jezelf krijgen. Laten we eerst beginnen bij de hamvraag, want hoe ontstaan scheerbultjes eigenlijk? Volgens dermatoloog Elyse Love zijn hier twee duidelijke oorzaken voor: een huidirritatie die vooral bij het scheren met botte scheermessen en/of zonder scheerschuim komt óf door ingegroeide haartjes. Ingegroeide haartjes treden op wanneer het haar in de huid groeit en ontstekingen veroorzaakt. “Dit resulteert in rode of huidkleurige bultjes rond een haarzakje”, vertelt Love.

Volgens dermatoloog Lily Talakoub komen de vervelende bultjes na het scheren vaker voor in delen van het lichaam die plooien, zoals de oksels, vanwege het huid-op-huidcontact en het verhoogde vocht dat in het gebied optreedt. Maar ook op plekken waar het haar het dikst groeit, zoals het gezicht, de nek, de bikinilijn en de oksels, loop je kans op scheerbultjes. The more we know!

Kate-Middleton
Geen bultjes te bekennen op de benen van de hertogin. Bron: BrunoPress

Voorkomen

Nu we eenmaal weten hoe scheerbultjes ontstaan, willen we ze natuurlijk ook bij onszelf voorkomen. Voorbereiding is key, en dat geldt ook voor het scheren van je benen. Zo wordt het afgeraden om botte mesjes te gebruiken, maar kunnen ook andere dingen een rol spelen. Zo adviseert Talakoub om met de haarrichting mee te scheren, en dus niet tegen de haarrichting in. Ook kan het helpen om dit te doen onder een stomende douche, zodat de haren zachter worden.

Ook het onderhoud van je gladde benen is belangrijk. Schoonheidsspecialiste Sai Demirovic adviseert om vitamine E-olie te mengen met een moisturizer-lotion. Dit voedt de huid en vermindert ingegroeide haartjes en scheerbultjes. We gaan het meteen proberen!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook